U POTRAZI ZA ONIM PRAVIM

Kao i u slučaju muškaraca, dok tragate za idealnim mirisom, ignorirajte formu, koncentrirajte se na sadržaj i upoznajte ga prije nego što mu se predate

Shutterstock

Na uživanciju u dobrom parfemu ne utječe stupanj poznavanja rječnika parfemskog znalca, ali taj bi vam lingo mogao pomoći u potrazi za mirisom s kojim se osjećate kao da je kreiran baš za vas.

Veći su izgledi da će vaša mirisna aura emanirati vašu osobnost ako pronađete onaj koji u dodiru s kožom na gotovo alkemijski način kreira sasvim nov miris. Drugim riječima, otkrijte koje vam cvjetno-voćne esencije ili sastojci načelno odgovaraju. Jesu li to parfemi na bazi bergamota i ruže, nerolija i tuberoze ili jasmina i mandarine? Umjesto na bloter, papirić na koji u parfumerijama nanose parfeme, zatražite da vam ga špricnu na kožu. Provedite s njim cijeli dan, pratite kako se razvija njegov miris. Ako već nakon sat-dva otkrijete da od njegove početne simfonije nije ostalo nota ni za dječju pjesmicu, zaboravite ga, nije jedini.

Shutterstock 

Shutterstock 

Nakon brzo hlapećih esencija iz gornje note, na kraju dana ostat ćete nasamo s donjim notama ili bazom. Zato nije nevažno jesu li vam draži parfemi nešto opojnije orijentalnije provenijencije ili oni koji, dugo nakon što ispare gornja i srednja cvjetno-voćna nota, počivaju na toplim drvenastim i mošusnim esencijama. U potrazi biste mogli otkriti da su vam od originala draži njihovi flankeri ili mirisne inačice. Dajte priliku svakom; testiranje je besplatno. Kad ga odvedete doma, bit će kasno za kajanje.