Success club: Univerzalan recept za sreću by Iva Bele

Trenerica načela uspjeha ovaj tjedan nam otkriva kako se malim koracimo možemo naučiti nositi sa situacijama koje nam izazivaju nelagodu, raditi na samopoluzdanju i osjećati se bolje #YourStoryMatters

Shutterstock

Manje uspješni ljudi imaju jednu zajedničku osobinu – izbjegavanje patnje pod svaku cijenu. Da bismo ojačali onda kada se prava prilika pojavi važno je da se svjesno izlažemo situacijama koje su nam (nepotrebno) neugodne. Ukoliko ne volite komunikaciju s ljudima, svjesno ju inicirajte u manje zahtjevnim situacijama npr. u trgovini, dok čekate u redu, s kolegama koje srećete na hodniku tvrtke u kojoj radite… Svaka nova prilika sadržava dozu neugode i neizvjesnosti. Ukoliko to očekujemo, bit ćemo pripremljeni i nositi se s njom.

Što iza sebe imamo više stvari koje smo promijenili kod sebe svjesno, imat ćemo više dokaza da možemo i ono što smo nekada izbjegavali. Sjetite se da su sjajne prilike ponekad upakirane u teškoće, pa kad do vas dođe prilika koja vas razvija i dobijete poziv da utrčite u teren, recite „da“ prilici. Imajte povjerenje da ćete tijekom usvajanja nove prilike već naučiti nove alate i steći nova znanja. Tome i nove prilike služe.

Success Club Tip: Razmislite koje 3 situacije vam najčešće pričinjavaju nelagodu i zapišite ih. To bi moglo biti: traženje manje pomoći od nekoga, iniciranje konverzacije s nepoznatim ljudima, postavljanje pitanja na predavanjima… Od ovog trenutka odlučite da ćete „zagristi“ u situacije koje su vam neugodne, kako biste iz njih izvukli maksimum a sebe ojačali. Idemo korak po korak. Rezultat? Samopouzdanje na najjače!

Successful people share, join Success Club www.ivabele.com