Opa, Tel Aviv
Tel Aviv je veganski hot spot, a Opa je poznat po jednostavnoj modernoj i na biljkama baziranoj kuhinji. U fokusu jela je jedna namirnica koja je pripremana na različite načine. Dobar primjer je komorač sa sjemenkama komorača i estragonom ili jeruzalemske artičoke s makadamijom, senfom i limunom.
Vanilla Black, London
Vlasnici ovog zaista neuobičajenog mjesta na svojoj internetskoj stranici s dozom humora priznaju da su postali vegetarijanci bez nekog posebnog razloga, no da nošenje dreadlocksa ipak nije dio njihove priče. Budući da vole jesti vani ubrzo su shvatili da su im opcije vrlo ograničene te se svode na rižoto od gljiva i ražnjiće s povrćem i sirom. Stoga su odlučili otvoriti svoj restoran, a kao standard su si zadali da neće nuditi tjesteninu, zamjene za meso, niti koristiti previše začina. Postavili su si zadatak da sruše stereotipe o vegetarijanskoj hrani i u tome su itekako uspjeli.
Daigo, Tokio
Shojin ryori je tradicionalni stil prehrane japanskih budističkih svećenika, a to izuzima sva jela s mesom i ribom. Uz dvije Michelinove zvjezdice, Daigo je nadmoćan shojin ryori restoran koji poslužuje luksuzni meni u više sljedova u Kyoto stilu.
Joia, Milano
Švicarski šef i vlasnik Pietro Leemann drži Michelinovom zvijezdom obilježen restoran s jelovnikom sastavljenim od 80 posto veganskih jela. Preporuka je rižoto s artičokima i domaćim misom te cappelletti od radiča i mornarski grah.
Greens, San Francisco
Ovaj restoran je otvoren još 1979. godine i svojevrsna je institucija, no još uvijek se smatra jednim od najboljih veganskih restorana na tom području. Jelovnik je pod znatnim utjecajem Azije, a nudi vegetarijanska i veganska jela, kao što su palačinke od cvjetače sa slatko-kiselim umakom od tamarinda i kokosa s komoračem, tofuom te kupus salatom, servirano sa zlatnim BBQ umakom.