Success club by Iva Bele: „Ne propuštajte prilike, uvijek vjerujte u sebe!“

Trenerica načela uspjeha Iva Bele podsjeća nas koji su najvažniji koraci prema osobnom rastu te zašto nam je nesigurnost najveća prepreka na putu. Ne dozvolite drugima da pobjednički plešu nad vašim prilikama. #YourStoryMatters

Shutterstock

Razmislite o situaciji u kojoj već godinama radite u istoj tvrtki i nezadovoljni ste poslom. Osjećate da ste zašli u rutinu. Poslove obavljate bez volje. Počinjete razmišljati o promjeni posla i najednom… u vaše ruke dođe ponuda koja premašuje vaša očekivanja. Radi se o poziciji koja je hijerarhijski viša od vaše, s većim primanjima no i s više odgovornosti. Iz straha i nemogućnosti da se otisnete u rizik s povjerenjem ipak propuštate priliku. Ne zato što vam se posao ne sviđa, već zato što vi sami ne vjerujete da ste dorasli tom poslu. 

Bog vam baci loptu u ruke i kaže: „Sad je tvoj red, ulaziš u igru“… a vi odgovorite „Nisam spreman“. Znate što se događa igračima koji prečesto nisu spremni? Nove, sjajne prilike im više ne dolaze dok ne promjene mišljenje o sebi. Igraju neki drugi, oni koji za sebe vjeruju da su spremni i oni pobjeđuju.

Kamo god krenemo lako je za shvatiti da je sve na čemu trebamo raditi samo upravljanje sobom i treniranje samih sebe. Koraci prema osobnom rastu kako ih ja vidim su: osluškivanje sebe, učenje iz svake situacije, dobar odnos prema sebi i svijest o tome da svatko u sebi ima „pilotsku kabinu“ u kojoj jedino može birati prave poteze prema životu kakvog želi. Za kraj bih navela moj najdraži citat u koji čvrsto vjerujem i živim ga: „Čuda se ne događaju slučajno. Mi ih sami iniciramo“. Nema odustajanja, loptu u ruke i idemo na teren!

Success Club Tip:Sjetite se jedne situacije u kojoj se zbog manjka vjere u sebe niste odazvali na ponuđenu priliku. Kakav vam je bio osjećaj nakon što ste propustili tu priliku? Obećajte sebi da ćete od sada prepoznati situaciju u kojoj vam se nudi nova prilika i učiniti sve da je razmotrite na pravi način i donesete odluku koju nesigurnost neće minirati. Budite svjesni svakog trenutka, jer prilike stižu!

Successful people share, join Success Club www.ivabele.com