Čudnovata jesen u viziji modne kuće McQueen

Stilski potpis brenda Alexander McQueen od svog je osnutka poznat po romantičnoj estetici s dodatkom mračne note, a istu estetiku je nastavila gajiti i kreativna dizajnerica Sarah Burton koja svakom novom kolekcijom za McQueen iznova oduševljava.

Press



Ništa drugačiji dojam nije ostavila niti najnovijom kolekcijom s Alexander McQueen potpisom, a koja je namijenjena za predstojeću hladnu sezonu jesen/zima 2020. Kampanju potpisuje Jamie Hawkesworth, kao zaštitna lica kampanje pojavljuju se modeli Sora Choi, Anok Yai i Jill Kortleve, a u fokusu vizuala su najnoviji modeli haljina i modni dodaci poput sunčanih naočala i torbi, premda se ponajviše ističe upravo sanjiva, voluminozna bijela haljina otvorenih leđa sa zanimljivim kožnatim dodatkom koja joj daje dašak strogosti.

Press 

Upravo je spomenuti model ogledni primjerak prepoznatljive estetike Sarah Burton koja već nekoliko sezona hrabro eksperimentira s fluidnim i nježnim krojevima u kombinaciji s kožnatim dodacima i strogim, vrhunski krojenim komadima poput ženskih odijela. Velike kožne torbe i sunčane naočale velikih retro okvira upotpunjavaju kolekciju za hladne dane, a Sarah je inspiraciju, kako kaže, pronašla u Walesu.

Press 

Press