Transparentima na muzeju Metropolitan, Yoko Ono šalje poruke nade

Vanjski zidovi prestižnog njujorškog muzeja Metropolitan postali su dom porukama nade koje Yoko Ono šalje stanovnicima New Yorka.

Profimedia

Ideja je, naime, bila poprilično jednostavna. Jednom kada se posjetitelji muzeja, nakon mjeseci karantene i izoliranosti od vanjskog svijeta, konačno vrate u razgledavanje, na ulazu će ih dočekati gigantski transparenti na kojima stoje riječi "DREAM" i "TOGETHER" - poruke Yoko Ono koja želi u stanovnicima New Yorka potaknuti želju za bliskošću i povezanošću koja je svima zasigurno nedostajala tijekom dugih mjeseci izolacije.

Profimedia 

"Poruke predstavljaju svojevrsni znak da se život vraća u grad, ali i u sam Met", izjavio je predsjednik muzeja Daniel Weiss te dodao: "poruke potiču zajednicu da bude optimistična i jaka te označuju moć umjetnosti da ponudi utjehu, inspirira i pomogne nam da razumijemo turbulentna vremena u kojima živimo".

Transparenti Yoko Ono stoje na mjestima koja inače reklamiraju trenutne izložbe u muzeju, a direktor muzeja Max Hollein izjavio je kako je upravo Yoko Ono prava osoba koja može poslati tako snažne poruke. Poruke japanske umjetnice i aktivistice koja poziva na mir i zajedništvo još od davnih šezdesetih godina i hippie pokreta, krasit će zidove muzeja sve do 13. rujna.

Zatvoren od ožujka, Met je svoja vrata konačno otvorio posjetiteljima 29. kolovoza zajedno s ostalim gradskim muzejima i ustanovama za kulturu, no uz odredbu od tek 25% maksimalnog kapaciteta kada je riječ o broju posjetitelja kako bi se ograničilo daljnje širenje zaraze.