Čarobni svjetski rooftopovi za bezbrižna open air druženja

Jesen je idealna za ugodne večere i koktele na otvorenim terasama s kojih se pruža pogled na panoramu grada. I nakon ljeta željni smo uživanja pod otvorenim nebom obasutim zvijezdama, pogotovo u vrijeme pandemije korona virusa. Baš svaka svjetska metropola može se podičiti nekolicinom spektakularnih mjesta ovog tipa no engleska prijestolnica svojom rooftop kulturom bez konkurencije je europski broj jedan

Press

LONDON


SOHO HOUSE WHITE CITY
Hotel s čuvenom politikom “members only” nalazi se u zapadnom dijelu Londona, ima samo 45 soba, a osim izvrsnim dizajnom, oduševit će vas uslugom i divnim bazenom na krovu, gdje možete uživati u restoranu i baru.

Instagram 

RUMPUS ROOM
restoran je i bar s predivnim pogledom na Temzu, a nalazi se na vrhu hotela Mondrian. Zatvoreni dio u kojem je restoran modernog je trendy dizajna, dok na otvorenoj terasi možete uživati u velikoj ponudi koktela.

Instagram 

COQ D’ARGENT
doista je impresivna terasa s najljepšim zelenim parkom te čuvenom engleskom travom. Nalazi se u London Cityju i svakako ga je vrijedno posjetiti. Na terasi postoji food bar te natkriveni i grijani dio gdje možete uživati u izvrsnom ručku ili pak popodnevnoj kavi.

Press 

TOY ROOM SOHO
Napokon jedna predivna londonska terasa koja nije “members’ club”, a na kojoj možete provesti predivan dan ili večer uživajući u odličnim koktelima s hipsterskom ekipom. Nalazi se u čuvenom londonskom Sohou. Za vikend je odlično mjesto za brunch jer pripremaju izvrstan roštilj.

Press 

SHOREDITCH HOUSE
nalazi se u istočnom dijelu Londona, također je “members’ club”, a s njegove predivne terase pruža se pogled na panoramu Cityja. Na krovu se nalazi bazen s poznatim barom koji se navečer pretvara u noćni klub, dok na nižim katovima možete provesti mirniju večer u jednom od restorana.

Instagram 

ISTANBUL


360 je definitivno najpoznatiji rooftop u gradu, gdje se uvijek traži mjesto više. Vrhunski restoran nalazi se u ostakljenom dijelu, dok s terase možete uživati u jedinstvenim noćnim vizurama ovoga posebnoga grada.

Press 

NEW YORK


TOP OF THE STANDARD 
svakako je najpoznatiji rooftop u gradu, ako ni po čemu, onda po tome što se najkul ekipa poslije Met gale okuplja upravo tamo. I doista, ako jeste ili želite biti dio gradske elite, a niste redovito viđeni, upravo ovdje nemate nikakve šanse to doista i postati. Hotel se nalazi u nekad neuglednom, a danas vrlo cool predjelu Meatpacking i s vrha se pruža predivan pogled na svima poznate pejzaže ovog velegrada. Osim poznatog Top of the Standarda, u hotelu je i čuveni diskoklub Le Bain.

Press 

DUBAI


LEVEL 43
zasigurno je najljepši vidikovac jer se s njega pruža predivan pogled na Burj Khalifu, Burj Al Arab, Atlantis, Dubai Mall i većinu poznatih gradskih vizura. Uz odličnu ponudu koktela i tapas-bar, zasluženo se svrstao među najbolje rooftop barove u gradu.

Press