Zakoračite u čudesna umjetnička djela maestralnog van Gogha

Indianapolis Museum of Art u Newfieldu otkrio je svoj novi umjetnički projekt za 2021., sačinjen od poznatih djela nizozemskog slikara Vincenta van Gogha. Od kultnih "Suncokreta" pa sve do obožavane "Zvjezdane noći", posjetitelji će moći "uskočiti" u umjetnička djela renomiranog umjetnika, baš kao što su to učinili Lily Collins i Lucas Bravo u popularnoj Netflixovoj seriji 'Emily u Parizu'.

Profimedia

Otkako nas je pandemija koronavirusa distancirala od našeg uobičajenog društvenog života, tako smo se već pomalo i naviknuli da neke kulturne sadržaje, u toplini i sigurnosti naših domova, konzumiramo preko digitalnih platformi. No, to ne znači da su muzeji i galerije pauzirale svoje aktivnosti i otkazale prikazivanje umjetničkih izložbi do daljnjega. Dapače, iduće su godine na repertoaru neka fantastična umjetnička događanja.

Press 

Naime, Indianapolis Museum of Art u Newfieldu otkrio je svoj novi umjetnički projekt sačinjen od poznatih djela nizozemskog slikara Vincenta van Gogha. Od kultnih "Suncokreta" pa sve do obožavane "Zvjezdane noći", posjetitelji će moći "uskočiti" u umjetnička djela renomiranog umjetnika. Digitalni show će biti postavljen u trenutku lansiranja eksperimentalne galerije THE LUME Indianapolis. Galerija koristi projektore kako bi mogla prezentirati različite tipove izloži, a u najavi stoji kako se otvorenje planira za lipanj 2021. godine.

Multisenzorna izložba zauzet će čitav četvrti kat muzeja, a posjetitelji će moći uživati u nezaboravnom iskustvu tijekom kojeg će im se, na različitim površinama, prezentirati više od 3000 djela Vincenta van Gogha. Ljubitelji umjetnosti u ovakvom će tipu izložbi moći uživati u Indianapolisu, ali i u Tajvanu, Meksiku i Španjolskoj. Jedino što predstoji je nadati se da pandemija neće ponovno zaključati vrata galerija i muzeja. Ovakvo iskustvo jednostavno je nemoguće doživjeti iz fotelje u dnevnom boravku.

Press 

Press 

Autor: T.L.

Fotografije: Profimedia, press