Upoznajte ARTENU, slikaricu čije je 'platno' živo, kreće se i diše

Mlada diplomirana grafička dizajnerica Tena Grgić, umjetničkog imena ARTENA slikarstvu je dala novu dimenziju. Samouka slikarica jednom je prilikom odlučila oslikati cijelo tijelo, a rezultat je oduševio i druge. Nakon suradnje s grupama O.S.D.S i U pol' 9 kod Sabe njen rad zamijetila je i Ella Dvornik

Privatni album

Mlada diplomirana grafička dizajnerica Tena Grgić, umjetničkog imena ARTENA slikarstvu je dala novu dimenziju. Samouka slikarica je jednom prilikom nakon slikanja nastavila slikati po sebi bojom isprljanim rukama i primijetila kako joj se percepcija mijenja. Odlučila je oslikati cijelo tijelo, a rezultat je oduševio i druge. Ono što je najviše uzbuđuje je činjenica da je njeno platno živo, kreće se i diše. Nakon suradnje s grupama O.S.D.S i U pol' 9 kod Sabe njen rad zamijetila je i Ella Dvornik koja joj se odlučila dati u ruke povodom zahvale svojim Instagram followerima kojih je sada pola milijuna.

privatna arhiva 

Privatni album 

„Brat me neko vrijeme nagovarao da napravim Tik Tok profil, međutim ja nisam vidjela smisao u tome jer cijenim svoje vrijeme kojeg nemam na gubljenje, no ipak sam ga napravila i stavila nekoliko videa svog bodypaintinga. Nedugo nakon otvaranja profila zapratila me Ella Dvornik i podijelila moj rad na svom Instagramu, a nakon mjesec dana mi se javila sa željom da me angažira za posao“, kaže Tena.

Jedini neoslikani dio modela su oči koje razotkrivaju optičku iluziju i brišu granicu između realnosti i nerealnosti. Ako se djelo ne fotografira zauvijek je izgubljeno jer se boja opere s tijela, a nešto teže i s odjeće.

Privatni album 

Privatni album 

Mlada se umjetnica prije godinu dana iz Zagreba vratila u rodnu Kutinu i krenula u poduzetničke vode. Uz bodypainting nudi i usluge grafičkog dizajna te dekoriranja vjenčanja, a njena velika ljubav je i irski ples. U Zagrebu je vodila svoju školu irskog plesa Irish Heart, a kada se vratila u Kutinu pokrenula je i irski aerobik.

„Ne želim čekati penziju da bih se bavila nečime što me stvarno čini sretnom.“, kaže Tena, koju veseli i mnoštvo pozitivnih komentara followera „Pišu mi da je lijepo vidjeti nešto tako veselo u moru negativnih vijesti. To me ohrabruje da nastavim dalje.“

Privatni album