U blagdanima možete uživati bez grižnje savjesti - ali samo uz vježbanje!

Blagdani su pred vratima, a sa sobom nose lijepu atmosferu, povezanost, ljubav, nježnosti i bogate blagdanske stolove ispunjene raznim delicijama. I uživajte u svemu jer ove godine svi smo zaslužili malo više hedonizma nego inače, no imajte na umu, podsjeća nas Sanja Kovačec iz studija za vježbanje Power House, da valja trošiti ono što unesemo. (Kasnije ćete se zagrliti i zahvaliti si)

Krume Ivanovski

Svi oni fini keksići koje pripremate, kolačići i mnogo konkretnije delicije lako i brže od svjetlosti mogu ostaviti traga na našem tijelu. Pa ovoga puta donosimo jedan lijepi i lako izvediv set vježbi za trbušne mišiće kojim ćete ujedno aktivirati i cijelo tijelo.

“Kako se ono kaže - već i vrapci na grani znaju, koliko ponavljam, da prije svega uvijek valja aktivirati core pravilnim dubokim udisajem u trbuh i aktivacijom svih mišića 360 stupnjeva oko kralježnice. To je osnova svakog vježbanja jer stabilizira i štiti našu kralježnicu prilikom izvođenja vježbi. Trbušnjaci možda neće otapati sve nakupljene masnoće, ali pravilnim izvođenjem vježbi ih aktiviramo, jačamo i oblikujemo, a osim lijepog struka i ravnog trbuha rezultat će biti i zdravija leđa, nestanak bolova i bolja postura. Fizička aktivnost i pravilno dijafragmalno disanje također pokreću i naš metabolizam, jer se naši organi pomiču pa se i naša probava pokreće i ubrzava, a i naši organi bolje rade”, objašnjava Sanja Kovačec.

“Savjetujem svakako nakon obilnijeg unosa hrane napraviti detoks barem dva-tri dana, unosa lakše hrane i dosta tekućine kako bi se nakupljeni ne potrošeni nutrijenti što prije potrošili ili eliminirali. Naravno, uz to je svaki oblik tjelovježbe dobrodošao, da ne budem preoštra i kažem - nužan”, kaže Sanja sa smiješkom.

Vježbe za trbušne mišiće by PowerHouse  YouTube

Na našoj stranici smo do sada objavili razne treninge koje su nam pripremile Sanja i njene instruktorice iz Power Housea, a koje lako možete pronaći i na njihovom You Tube kanalu. Stoga, uz trening koji vam sada donosimo možete sami kreirati pravi mali sat vježbanja u svome domu.

Ako se odlučite preskočiti vježbanje u danima blagdana, barem prošećite... Bitno je. Na koncu, i o tome su nam iz Power Housea pisali...