Mjesta za odmor o kojima trenutno sanjarimo

Nedavno istraživanje otkrilo je male i velike želje zaljubljenika u putovanja. Nekad su uživali u urbanim ekspedicijama modnim, kulturnim i shopping metropolama, a danas ponajviše maštaju o neobičnim, lijepo namještenim i luksuznim interijerima okruženima fantastičnom prirodom poput snježne šume ili morske obale. A gdje se vi vidite?

Profimedia

Pandemija traje već gotovo godinu dana. Već gotovo godinu dana izmjenjuju se lockdowni, svako malo slušamo vijesti o nekim novim pravilima i iznova prilagođavamo svoje živote. Sve što smo mogli odavno smo preselili u svoje domove, oni su postali naši uredi, naši restorani, škole i teretane. No, naravno, i dalje maštamo o putovanjima i vremenu kada ćemo moći bezbrižno lutati svijetom puneći baterije.

Profimedia 

Profimedia 

Jedna od najpopularnijih platformi za planiranje putovanja, Airbnb, napravio je interno istraživanje i otkrio kako 36% njegovih korisnika mašta o post-COVID putovanju, mnogi su se već bacili na planiranje prvog velikog putovanja nakon što pandemija prođe (ili se barem dovoljno smiri da bismo mogli sigurno putovati svijetom). Zajedno s njime otkrio je i o kojim kućama za odmor u SAD-u korisnici najviše maštaju. Čini se kako primat i dalje drže kućice na osamljenim mjestima poput šarmantne drvene kuće na stablu ili tople kolibe u planinama okružene borovom šumom.

Press 

Press 

Press 

Press 

No, sudeći po interijerima omiljenih kuća, korisnici u planiranju budućih putovanja ponajviše maštaju o neobičnim, lijepo namještenim i luksuznim interijerima okruženima fantastičnom prirodom poput snježne šume ili morske obale, od Kalifornije, preko Južne Karoline do Louisiane. Ako je suditi po izvještaju Airbnba na cijeni je - hedonizam, sigurnost, opuštanje u prirodi i prikupljanje nekih novih životnih iskustava, što niti ne čudi, na kraju krajeva - zaslužili smo počastiti se.

Autor: T.L.

Foto: Profimedia, press