Tko kaže da comfort food nije EKSTRAVAGANTAN?

Luksuzni hamburger? Zvuči nemoguće, bonvivanski, suludo i kao da se s obožavateljima istih netko dobro zabavlja? Predstavljamo vam pet suludo skupih hamburgera koji će razbit svaku predrasudu

Story

Burger Sveučilište u Mastrichtu

Sveučilište u Mastrichtu je smučkalo možda najskuplji burger ikad i to u epruveti, a cijena mu je 330 000 dolara.  Ovaj je faširanac rezultat projekta kojim se želi pronaći način proizvodnje mesa umjetnim putem kako bi se smanjio pritisak na okoliš i zaštitile životinje.

Fleur, Las Vegas

Ovaj hamburger stoji moćnih 5000 dolara. Pljeskavica od japanske kobe govedine uz dodatak foie gras, skupocjene gušće jetre i naravno tartufa. U cijenu je uključena i boca skupocjenog Petrusa.

Story 

Le Burger Extravagant

Čuveni newyorški Serendipity 3 nudi hamburger za masnih 295 dolara. U njemu je maslac od bijelog tartufa, japanska wagyu govedina, dimljena morska sol, cheddar, crni tartufi,  kaluga kavijar i prženo prepeličje jaje, a sve to zajedno drži zlatna dijamantima ukrašena čačkalica.

Story 

The Douche Burger

Newyorški 666 Burger se odlučio zabaviti, nasmijati i zaraditi obrokom koji je konglomerat  najluksuznijih namirnica. Jastog, tartufi, kavijar i kobe govedina punjena foie grasom prekriveni Gruyer sirom i namočeno BBQ umakom s Kopi Luwak kavom.  Ovaj ekstravagantni obrok servira se zamotan u zlatne listiće, a konobar ga donosi odjeven u bundu od nerca. Cijena mu je „ bijednih“ 666 dolara.

Story 

The Burger

Londonski Burger King je još 2008. godine ponudio The Burger. Obrok kojeg cijene 95 funti sastoji se od  Wagyu govedine, luka prženog u tempuri sa Cristal šampanjcem, bijelih tartufa,  Pata Negra pršuta, himalajske soli i tartara.

Story 

V.S.

foto: Press