Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOBANI, KOVAČI... Tko je još 2016. godine napustio Hrvatsku?

 Izvor: Story

2016. je bila godina velike odluke za obitelj Boban. Naime, kako je Zvonimir Boban početkom svibnja proglašen drugim čovjekom FIFA-e, preseljenje za njega, suprugu Leonardu i njihovo petero djece bilo je neminovno. U Zürichu su započeli novi život i tamo je njihov novi dom, a Boban se naveliko pomučio ne bio li pronašao adekvatnu kuću za svoju veliku obitelj. Ovo nije prvi put da Bobanovi zbog posla sele u drugu državu.  Više od deset godina, točnije od 1991. do 2002., živjeli su u susjednoj nam Italiji, točnije u Milanu, gdje je Boban bio velika nogometna zvijezda. Lea i Zvone u braku su već 22 godine. Ponosni su roditelje četvero posvojene djece: 19-godišnje Marije, 14-godišnjeg Gabrijela i 10-godišnjih blizanaca Marte i Rafaela. Malenu Ružu, svoje jedino biološko dijete, dobili su 2009.

 Izvor: Story
Leonarda i Zvonimir Boban Ljubav je bila motiv zbog kojeg je Petra Nižetić spakirala svoje kofere i uputila se na drugi kontinent te se odlučila na život bez obitelji i starih prijatelja.  Slučajno poznanstvo na Visu pretvorilo se u ozbiljnu ljubav koja je završila brakom, a zbog koje je ova rođena Splićanka odlučila na drastične životne promjene. 'Njegovo je ime Frano Mastelić. Pametan je, zabavan, zgodan i dovoljno lud', otkrila je Petra i opisala i kako sa Sinjaninom, koji ima diplomu višeg američkog sveučilišta iz biznis menadžmenta, najčešće u Americi provodi vrijeme.
 Izvor: Story
Petra Nižetić i Frano Mastelić 'Volimo se, jedemo i putujemo. I to je više manje to. Dobro, nešto malo i radimo. Ipak se od nečeg treba živjeti', našalila se i odala što je u SAD-u najviše privlači, a što smatra odbojnim. 'Najviše me privlače prirodna bogatstva kojima Amerika itekako obiluje. Najviše me pak smeta previše pravila koje treba poštivati. Ipak sam ja cura s Balkan', rekla je Petra koja će se s vremenom zasigurno naviknuti na američki način života. Na sasvim drugom kraju svijeta, u dalekoj Kini, svoj novi dom pronašli su utemeljitelji i ravnatelji zagrebačkog kazališta Male scene, Vitomira Lončar i Ivica Šimić. Razlog njihovog preseljenja je prvenstveno poslovne naravi. Naime, Šimić je u rujnu preuzeo umjetničko ravnateljstvo nad kazalištem Meriton Children's Theatre u gradu Xi'anu. Usprkos novim poslovnim izazovima, Vitomira i Ivica naglašavaju da će i dalje nastaviti voditi Malu scenu. Na odlazak, koji nije došao preko noći, nisu odlučili lako, a jedan od razloga je i domaća kulturna klima za koju kažu da 'nikad nije bila gora'. Drže kako je ona posljedica 'kulturne politike koja pokazuje zastrašujuću nebrigu za kulturu i aktualnog ali i prošlog premijera'.
 Izvor: Story
Vitomira Lončar i Ivica Šimić Hrvatsku su napustili i Robert i Anica Kovač sa svoje troje djece te posljednjih nekoliko mjeseci žive na frankfurtskoj adresi. Njezin suprug Robert asistent je bratu Niki Kovaču, treneru njemačkog prvoligaša Eintrachta. Kako bi svi bili na okupu, Anica je s njihovo troje djece Zagreb zamijenila njemačkom adresom. Robert i Niko jako su uspješni. Uspjeli su s ekipom ostati u prvoj ligi i oni su ovdje kao bogovi. Dugogodišnje iskustvo i stečenu disciplinu prenijeli su na tim i idu naprijed. Ja s djecom redovito idem na utakmice i navijam’, rekla je bivša Miss Hrvatske za Večernji. Iako je dijete dijaspore, priznaje, kada god stigne, bježi u Hrvatsku.

Robert i Anica Kovač
‘Volim svoje i nedostaje mi domovina. Premda sam rođena u Njemačkoj, Njemačka me ne vuče. A ovdje mi kronično nedostaje vegeta! Šalim se. Ne nedostaje mi ništa jer je uz mene moja obitelj, a ona mi je središte svijeta. Ipak, u Zagrebu sam živjela sedam godina u kontinuitetu i tamo sam uistinu pustila korijenje. Sada sam izbačena iz ravnoteže i puštam novo korijenje. Vidjet ćemo koji će se korijen primiti, a koji neće. Nismo još sto posto odlučili gdje ćemo živjeti. Klinci su dobro podnijeli promjenu škole. Njima promjene lakše padaju nego meni. Dobro je da probaju oba načina života, ali moraju znati tko su i što su. Ponosna sam što mnogo bolje govore hrvatski jezik od mene. To mi je već uspjeh’, rekla je Anica za Večernji list.
Autor: M.D. Foto: Instagram, Arhiva Story

Magazin

Royals