Organizator vjenčanja savjetuje

Brojni su odgovori na pitanje zašto odabrati organizatora vjenčanja, a jedan od najvažnijih zasigurno je taj što organizator vjenčanja, bez obzira na broj gostiju, sigurno to ne radi prvi put. S brojnim utakmicama u nogama, velikom bazom suradnika i iskustvom u raznim situacijama organizator će vašem vjenčanju pristupiti kao da je prvo i jedino vjenčanje na kojem radi. Svako je vjenčanje jedinstveno za sebe. Vama će biti puno lakše jer imate osobu kojoj možete iznijeti sve svoje prijedloge, ideje i želje, a na organizatoru je da ih realizira na vaše zadovoljstvo. Već na prvom sastanku ponudit će vam konstruktivne sugestije ili ideje, naročito ako smatra da se nešto još bolje može uklopiti u vaše vjenčanje.

A kako odabrati svog organizatora vjenčanja? Prije svega svakako provjerite njegove preporuke i iskustva. Dobrom organizatoru nije važno gdje se nalazite te bez problema može organizirati vjenčanje na drugom kraju države ili pak u drugoj zemlji. I upravo zbog bogatog iskustva, raznolikog inventara, uigranog tima te brojnih dobavljača s kojima surađuje, profesionalni organizator vjenčanja zaista može planirati i ostvariti sve vaše zamisli.

Jedna od najvažnijih stvari, osim iskustva, jest to što organizatori rade za vas i nisu pod utjecajem kumova, roditelja ili nekog drugog. Stoga možete biti sigurni da će vaše želje na kraju biti ispoštovane, bez onog “ali”.

Također je važno istaknuti da se trošak naknade za organizatora vrlo brzo isplati, jer organizator surađuje s brojnim dobavljačima i ima mogućnost organiziranja i realiziranja elemenata važnih za vaše vjenčanje koji inače samim mladencima nisu dostupni ili nisu mogući zbog budžeta. Organizator vjenčanja zadužen je za to da na vjenčanju sve besprijekorno funkcionira a da se ne primijeti njegova prisutnost jer on pokriva sve - od protokola, rasvjete koja prati mladence tijekom prvog plesa, do torte koja se mora pojaviti u ključnom trenutku i toga koliko čaša pjenušca treba biti posluženo uz rezanje torte.

Također, u opisu njegova posla je raspored gostiju, voditi računa o tome dolaze li na plesni podij samo mladenci ili roditelji i kumovi, držati pod kontrolom situacije s iznenadnim gostima, komunikaciju s glazbenicima, da bend nema preduge pauze, brinuti se o struji, grijanju, vremenskim uvjetima… apsolutno svemu. A to je golemo olakšanje za svaki par koji bi prije svega trebao uživati u svom danu. Iskustvo potvrđuje da su mladenci koji su imali organizatora vjenčanja svoj dan iz snova dočekali opušteniji nego da su se sami do posljednjeg trenutka brinuli o brojnim detaljima. Organizator vjenčanja je najbolji “gost” vjenčanja, jer njegov je zadatak voditi računa o vama i svemu što vi želite na vjenčanju. On orkestrira cijelim orkestrom, kako bi vaše vjenčanje bilo savršeno. Upravo onakvo kakvo i želite pamtiti, jedinstveno životno iskustvo, bez stresa i samo vaše.

Tekst Mirela Lela Mikšić, Lela Design

Fotografije Sanja Jagatić