Udruživanjem organizatora vjenčanja u Istri intenzivirale su se aktivnosti vezane uz pozicioniranje Istre kao nezaobilazne wedding destinacije

Donosimo izvrsne novosti! Pripćenje za javnost iz Ureda TZ Istarske županije velika je stvar za industriju vjenčanja te kako regionalnu tako i nacionalnu prepoznatljivost Istre te Hrvatske kao neodoljive lokacije za destinacijska vjenčanja. Veselimo se realizaciji planiranih aktivnosti te budućim vjenčanjima za pamćenje.

Poznato je da Istra predstavlja savršeno mjesto u kojem izreći sudbonosno "da" i doživjeti najromantičnije vjenčanje na svijetu. Uz to ima idealnu klimu, nudi nevjerojatne kulise, živopisne srednjovjekovne gradiće i skrivene stancije, atraktivne vinograde, bajkovite vidikovce i šarmantne lokacije uz more. Kako bi priča bila zaokružena, raspolaže najboljim hotelima, restoranima i vinarijama. Prepoznala je to Turistička zajednica Istarske županije još 2014. godine kada je pokrenula projekt „Istra Wedding Destinacija“ u sklopu kojeg su pokrenute brojne inicijative usmjerene pozicioniranju Istre u tom smislu.

Jedan od prvih koraka bio je okupljanje svih partnera koji se bave ili sudjeluju u organizaciji vjenčanja u Istri kako bi se s njima uspostavila komunikacija i suradnja. Tako je nastala specijalna web stranica na kojoj su istaknuti ključni partneri: od agencija za organizaciju vjenčanja (9), lokacija za vjenčanje (24), usluga za vjenčanje (18) do cvijeća i bombonijera (5): www.istra.hr/hr/informacije/vjencanja. Stranica s godinama dobiva sve veći broj i zainteresiranih partnera i posjetitelja, a koriste je kako domaćim tak0 i strani mladenci koji svoje vjenčanje namjeravaju organizirati upravo u Istri.

Kako bi se daljnje unaprijedio i razvio navedeni turistički proizvod, a Istra brendirala kao wedding destinacija te jačala njena konkurentnost, ovih dana Turistička zajednica Istarske županije dogovorila je konkretne mjere suradnje i razvoja proizvoda sa predstavnicima agencije Weddings In Croatia, okupljenih s još tri partnera: Flammeum weddings, Studio Brzak weddings i Lepor Weddings, koji će biti angažirani na organizaciji snimanja video i foto materijala s namjenom prikaza presjeka ljepota Istre. Osim kadrova lokacija iz zraka, bit će organizirana i dva stilizirana snimanja na Brijunima te Village & Hotelu San Canzian gdje će se u wedding ozračju prikazati tradicija, vrijednosti i jedinstvenosti Istre, bogatstvo boja, okusa i mirisa regije, vrhunska gastronomija i ponuda vina te raznolikost krajolika (obala i unutrašnjost Istre).

Tako će vedute izvanredne ljepote Istre biti još sugestivnije prikazane zahvaljujući zračnim snimcima, fotografijama i videozapisima čime će se Istra portretirati kao idealna wedding destinacija. Navedenim će se materijalom Istra moći oglašavati na raznim platformama, od vlastitog weba, YouTube kanala, društvenih mreža, specijaliziranih časopisa i drugih wedding kanala, a isto tako koristiti za pripremu promotivnih materijala za sajmove i ciljane prezentacije.

U daljnjem planu suradnje brojne su aktivnosti među kojima i kreiranje popisa najljepših lokacija za vjenčanja, certificiranje, organizacija inspirativnog okruglog stola za razmjenu iskustva, organizacija edukativnih predavanja, standardizacija kvalitete i sl. Turistička zajednica Istre vjeruje da se razvojem wedding proizvoda može znatno ublažiti sezonalnost turizma te ojačati pred i posezona, a posljedično povećati prihodi lokalne zajednice izvan sezone te promovirati nedovoljno razvijena turistička područja i mali poduzetnici.

FOTOGRAFIJE ustupljene od Weddings in Croatia, mladenci Ana i Horst, Lukart Wedding Photography