Čarobne destinacije za vjenčanja o kojima sanjamo

Iz ljubavi prema putovanjima i vjenčanjima zamolili smo našu suradnicu, vrsnu fotografkinju destinacijskih vjenčanja Enu Mihoci da nam odabere nekoliko destinacija za vjenčanja iz snova. I to domaće ali i neke udaljene destinacije!

Život u doba pandemije pun je ograničenja, svi se još sjećamo vjenčanja koja su odgođana na druge datume, a putovanja stavljena na pauzu, naše misli i dalje putuju na čarobne destinacije koje samo čekaju da se vjenčanja ponovno počnu odvijati. Ta predivna mjesta i dalje su tamo gdje jesu, priroda je u punom cvatu i kad trenutna situacija s koronavirusom prođe, čekaju nas ljepša no ikad. Stoga smo izdvojili nekoliko sanjivih destinacija za vjenčanja da mislima otputuje zajedno s nama.

Istra

Od slikovitog Rovinja i Poreča uz more, prekrasnih gradića u unutrašnjosti prepunih povijesti pa do seoske idile i očaravajuće prirode te vrhunske gastronomije… Istra je sve to. S pravom je to jedna od najpoželjnijih destinacija za vjenčanja u Hrvastkoj.

Pag

Otok dovoljno pust da nam pruži neke od najljepših pogleda i prirodnih panorama, a istovremeno toliko bogat kulturom i gastronomijom uz mnoštvo prekrasnih plaža. Pag je otok za hedoniste koji će rado pobjeći u ovaj raj na Jadranu kako bi izmijenili zavjete i uživali u svemu što ta destinacija nudi.

Hvar

Hvar je razumljivo jedan od najpopularnijih otoka za vjenčanja u Hrvatskoj koji privlači turiste iz cijelog svijeta. Osim što ga nazivaju sunčanim otokom zbog mnoštva sučanih i minimalno kišnih dana u godini, krasi ga tirkizno i čisto more, prekrasni gradići i dobra ponuda restorana. To je otok koji vas ne može ostaviti ravnodušnima.

Vis

Prirodan, dalek, šarmantan i netaknut. Vis je naprosto poseban otok, netaknute ljepote i slikovitih ribarskih mjesta, uz odličnu ponudu savršenih lokacija za vjenčanja. Ljepota ovog otoka krasila je i poznati američki film Mamma Mia 2.

Dubrovnik

U povijesti je bio značajan i velik, a danas je jedna od najpoželjnijih destinacija vjenčanja ne samo u Hrvatskoj nego i u svjetskom rangu. Tko god dođe u Dubrovnik i koliko god puta dođe u Dubrovnik, ne može ostati ravnodušan vidjevši taj savršeno sagrađeni grad omeđen zidinama i morem. Osim samog starog grada, sve oko Dubrovnika je jednako predivno: otoci, more, plaže, luksuzne vile s pogledom na grad te blaga i topla klima koja još doprinosi ukupnom doživljaju. Samo je jedan Dubrovnik.

Osim ljepote Hrvatske, odvest ćemo vas na još nekoliko destinacija izvan granica Lijepe naše.

Italija

Zemlja koja trenutno nosi veliku stigmu, ali uskoro će ponovno vratiti svoj sjaj i status jedne od najtraženijih i najpoželjnijih destinacija za vjenčanja u svijetu. Dovoljno je samo spomenuti Veneciju, Rim, Toskanu, Amalfijsku obalu, talijanska jezera Gardu, Maggiore i Como i jasno je da se radi o zemlji koja nudi neizmjerno bogatu ponudu i doživljaj. Osim bezvremenske ljepote gradova i prirode koje ova zemlja nudi, za talijansku kuhinju nemoguće je da niste čuli i barem jednom okusili. Italija je naprosto melem za sva osjetila.

Baleari

Iako je cijela Španjolska prekrasna zemlja, mi ovih danima maštamo o Balearskim otocima. Radi se o raju na Mediteranu, otocima iznimne prirodne ljepote i ugodne klime. Iako su neki od Balearskih otoka, poput Ibize i Mallorce prije svega poznati po noćnom životu, radi se o otocima koji su mnogo više od partyja i noćnog života. Tamo ćete pronaći velik broj raznolikih rajskih plaža, more nestvarne tirkizne boje i brojne UNESCO-m zaštićene baštine. Također se radi o vrlo popularnoj destinaciji za neka od najljepših vjenčanja u svijetu.

Tulum, Meksiko

Kada u Europi ljeto završi i sezona vjenčanja uspori, počinje sezona vjenčanja u ovoj šarenoj, tropskoj i nevjerojatnoj zemlji. Jedna od vrlo popularnih destinacija u svijetu za vjenčanja, a i putovanja trenutno je Tulum. Radi se o mjestu prepunom hotela i restorana vrhunskog dizajna na rubu džungle, tik do prekrasnih plaža, okruženom nevjerojatnim prirodnim ljepotama i u blizini arheoloških ostataka stare civilizacije Maja. Mnoštvo mladenaca svake godine odluči upravo tamo razmijeniti svoje zavijete i uživati u tropskoj zimi.

TEKST Ena Mihoci, Mihoci Studios / stalna suradnica Story vjenčanja

FOTOGRAFIJE Mihoci Studios