The Art of Small Gatherings, jer ljepota živi u malim stvarima

Volite li se družiti u odabranom krugu ljudi? Uživati u vrhunski uređenom prostoru, hrani, vinu, glazbi i razgovorima? Dobrodošli u svijet druženja koja se pamte

Zamislite da ste primili poziv na druženje za koje jedino što znate je kada će se održati. Bez istaknute adrese, imena osobe koja poziva, ali s puno stila. Biste li potvrdili odgovor? Naš je savjet da, potvrdite, jer tim se činom i vama mogu otvoriti vrata druženja za pamćenje. Format koji je u svijetu poznat kao secert dinner od nedavno je dostupan i kod nas a svoju je premijeru doživio pod nazivom Secret Supper Club Croatia vol.1, u organizaciji - The Art of Small Gatherings, novog imena u organizacijskim krugovima koji najavljuje zanimljive formate druženja, priče koje će spajati ljude na kroz formate authentic livinga, tema mikro putovanja, retreata te profinjenih mikro događanja.

Ovaj se posebni događaj dogodio na čarobnom mjestu u zagrebačkoj Petrovoj ulici, u Kupoli32. Kupola je kako fizički dio zgrade na broju 32, tako i koncept koji živi u stanu pod samom kupolom, mjestom povremenih druženja, mini evenata. Sam prostor s puno je pažnje preuredila obitelj Vučetić, a Kupola32 danas je mini zagrebačka oaza kao stvorena za događanja poput ovog, ali puno više.

Maja Starek i Marcela Ban

Viziju i ideju večere te cijelog koncepta, pod nazivom “Buđenje” Marcele Ban, vlasnice agencije D’inspiration, za organizaciju vjenčanja & događanja u Dubrovniku, u stvarnost je pretočila dizajnerica Maja Starek iz Showroom Design&Event koja potpisuje dizajn i vizualni identitet cijeloj projekta kroz fine art pristup dizajnu malih događanja. Ulaskom u prostor zgrade te potom i same Kupole32 nemoguće je bilo ne osjetiti spoj najboljeg od tradicije, kulture, i atmosfere korz divno uređen prostor te brojne detalje. A osim vizualnim buđenjem u ovom projektu, probuđeni su i recepti iz poznate “Velike kuharice Mire Vučetić”, prabake vlasnika prostora Kupola32.

Upravo fuziju staro-novih recepata te vina, savršeno je odradio Darjan Urdih, kreativac i head šef osebujnog humora, koji preferira kuhanje van klasičnih okvira.

Savršen format za razna druženja, baš kao i djevojačke večeri sa stilom, mikro vjenčanja, obiteljska druženja... i to uvijek na nekom novom, jedinstvenom mjestu, baš kao što je i sam prostor Kupole.

Ovo je druženje okupilo kreativno žensko društvo koje je svoj doživljaj večere prenijelo i na slikarsko platno. A kao rezultat je nastala apstraktno oslikana priča na platnu čiji će se novčani iznos prikupljen preko aukcije.hr donirati Kući Ljubavi na Savici Šanci u Zagrebu, jer ideja organizatorice ovog druženja, Marcele Ban, je i ljepota humanitarnog djelovanja koje će pratiti i svako buduće Secret Supper Club Croatia događanje.

A zašto Kući Ljubavi? Jer to je mjesto koje osigurava smještaj maloljetnim i punoljetnim trudnicama i majkama s djecom od rođenja do godine dana života, a koji iz različitih razloga nemaju osnovnih uvjeta živjeti samostalno ili u svojim obiteljima. U Kući se pruža smještaj i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od rođenja do treće godine života.

Više o samom druženju te budućim projektima saznajte na instragramskom profilu @theart_of_small_gatherings

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije Marija Laća

Organizacija Marcela Ban

Design prostora Maja Starek, showROOM design&events

Proctor Kupola32, Petrova ulica 32, Zagreb