Uvijek inspirativni! Slavna imena i nezaboravni govori na vjenčanjima

Britain's Prince Harry (R) and Britain's Prince William, Duke of Cambridge walk to the church for the wedding of Pippa Middleton and James Matthews at St Mark's Church in Englefield, west of London, on May 20, 2017. Pippa Middleton hit the headlines with a figure-hugging outfit at her sister Kate's wedding to Prince William but now the world-famous bridesmaid is becoming a bride herself. Once again, all eyes will be on her dress as the 33-year-old marries financier James Matthews on Saturday at a lavish society wedding where William and Kate's children will play starring roles.,Image: 332937632, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Pandemija je razlog velikog broja malih vjenčanja ali je pružila priliku u kojoj su govori postali tako trendi. Zato, inpirirajte se nekim od nezaboravnih govora slavnih

Držati govor na vjenčanju je velika čast, čin kojim se potvrđuje bliskost s mladencima, dugogodišnje prijateljstvo i povjerenje. I čini se da nikada nikome nije bilo svejdeno prpremiti se i održati taj toliko očekivani govor, jedan od važnijih trenutaka u čitavom vjenčanju, trenutak kojim se zahvaljuje ali i zabavlja okupljene. Bez obzira da li ste prirodno dobar govornik ili ste u izražavanju osjećate pomalo nespretno, najbolji savjet je pripremiti govor koji neće biti niti prekratak niti predug, onaj koji će nasmijati ali i koji će izazvati suze sretnice. U svemu tome nastojite biti prirodni, i ako je ikako moguće ne čitati već ispričati svoj govor. A do savršeno pripremljenog govora još je lakše uz savjete iz svijeta profesionalnih govornika koji ne savjetuju samo što i kako reći već kako se i ponašati, te uz iskustvo poznatih osoba, od kojih su neki održali dirljive, govore za pamćenje a neki – razočarali.

Taylor Swift

Na vjenčanju najbolj eprijateljice Britany slavna pjevačica imala je ulogu kume i bila je kuma za pamćenje koja je oduševila i odličnim govorom u kojem je istaknula vrijednosti njihovog cjeloživotnog prijateljstva ali je kroz predivnu priču posvjedočila i o ljubavi para koja je započela još u osnovnoj školi.

Harry Styles

Popularni pjevač, oduševio je govorom na majčinom vjenčanju. Osim ulogom kuma dirnuo je riječima kojima je opisao kako se pripremio za govor kojim je oduševio prisutne. U govor je nastojao unijeti svega po malo, biti iskren u izražavanju osjećaja ali i nasmijati šalom. Njegov se recpt pokazao savršenim.

Princ Harry

Na vjenčanju princa Wiliama, princ Harry održao je topao govor koji je zadržao dostajnstvo kraljevskog vjenčanja ali kojim je dirnuo mladence i uzvanike svojim riječima. Williama je oslovio s The Dude, šalio se opisujući brata kao osobu bez smisla za romantiku i da je znao koliko je njegova veza s Kate ozbilja u trenutku kada ga je zatekao da čeznutljivo gleda u mobitel. U istom govoru rekao je da Kate voli poput setre. Zabavno i osjećajno.

Rocco Ritchie

Sin slavne Madonne i Guy Ritchia dirnuo je sve prisutne na vjenčanju svojom jednostavnošću. Ponosan otac na Instagramu je objavio fotografiju ispod koje je sve svoje osjećaje opisao riječima – Moj dečko dok drži govor, dobar je to dečko.

Kanye West

Svi znaju da on svojim govorom može iznenaditi. I u dobrom i u lošem smislu. Upravo u ovom drugom tonu je održao govor na vlastitom vjenčanju u kojem je svoju suprugu Kim Kardashian nazvao idealnom celebrity osobom, njezinu obitelj najznačajnijim ljudima vremena u kojem živimo... Bio je to jedan od primjera kako govor ne treba zvučati.

Pippa Middleton

Nije ovo priča o njenom govoru već o govoru kuma njezinog supruga koji se baš i nije proslavio. Naime nastojeći biti zabavan na nespretan način povezao je ljubav mladoženje prema mladneki s ljubalju prema kućnom ljubimcu te se šalio na račun veselog medenog mjeseca i prve bračne noći. Sve je to izazvalo neugodnu tišinu među u zvanicima.

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Profimedia