FINE ART VJENČANJA: Vodimo vas na posebno mjesto kako bismo vam ispričali priču o stilu koji osvaja

Vjenčanje na luksuznoj lokaciji na jugu Hrvatske? Imamo savršenu priču

Martina Skrobot Photography

Scena vjenčanja, baš kao i pristup dizajnu iz godine u godinu doživljavaju sve veću transformaciju, što rezultira promjenom u svakom segmentu kulture vjenčanja - od mode i nakita preko doživljaja hrane i novih lokacija do razvoja estetike dizajna. Pritom se posebno ističe visoka estetika koja je postala „must have“, a tome su pridonijele i pandemijske okolnosti jer upravo su vjenčanja i dizajn u ovom razdoblju doživjeli velike promjene. Zahvaljujući trendu mikro vjenčanja u prvi plan došla je estetika, a pojam FINE ART našao se na njezinu tronu.

Martina Skrobot Photography 

A koji elementi određuju ovaj pojam? Estetski je dojam pri planiranju i oblikovanju ovog tipa vjenčanja izuzetno važan, prisutan je u svakom detalju i sve mora biti u savršenom skladu, stoga veliku važnost ima i odabir lokacije vjenčanja. To može biti luksuzan prostor, ali i neki atipičan s drugom namjenom, najčešće kulturnom, koji se prenamjenom prilagođava viziji fine art vjenčanja. Ideja je zapravo potpuno iznenaditi izborom lokacije te se dizajnom nadovezati na postojeću arhitekturu otvorenog ili zatvorenog prostora.

Martina Skrobot Photography 

Svi odabrani detalji spajaju se s arhitekturom izabrane lokacije, a izbor boja, tekstura i elemenata dizajna usklađen je s prostorom i njegovom estetikom. Nije rijetkost da pojedini dekorativni elementi, uz estetsku, imaju i kulturnu vrijednost ili kulturno nasljeđe. Jer sve to budi osjećaje kod uzvanika.

Martina Skrobot Photography 

Taj doživljaj u potpunosti donosi Villa Korta Katarina, koja je savršen primjer spomenutog sklada i doživljaja. Ta pelješka ljepotica obnovljena je na vrlo otmjen način kako bi se nadoknadile godine napuštenosti i zanemarivanja. Njezin je interijer toliko lijepo oblikovan da smo se stilski divno prilagodili postojećoj otmjenosti arhitekture i luksuzu interijera, jer sve je poslužilo kao inspiracija i vodič.

Martina Skrobot Photography 

Ceremonija vjenčanja bila je smještena u centralni dio vile koji se oslanja na raskošno stubište koje vodi prema moru i s kojeg se pruža čaroban pogled na morsku obalu, ali i vilu. Kružne podne i viseće cvjetne instalacije oslanjale su se na doživljaj kupole koja krasi pročelje vile povezujući njezine velebne, visoke dijelove i pročelje. Centralni stol bio je zamišljen uz prostranu terasu s koje se pruža predivan pogled, a kako bi taj doživljaj ostao netaknut naglasak je bio na cvjetnim detaljima koji su skladno povezali stol i eksterijer vile.

Martina Skrobot Photography 

Monokromatika i bijele nijanse savršeno su se spojile s bojama okoliša usmjerivši pozornost na svečani stol, baš kao i detalji – od tanjura koji su u skladu s kamenom teksturom vile do predivnih zlatnih kamenica izrađenih od najfinije čokolade. U fine art stilu sve je važno pa treba istaknuti i detalje poput stolnjaka, oznaka mjesta sjedenja, čaša koje su dio nasljeđa vile...

Martina Skrobot Photography 

Teksture, boje, oblici, sklad i savršena doza luksuza dio su stilskog promišljanja, a osjećaj sklada, umjetnosti i visoke estetike ono što ukazuje na osjećaj brige o gostu jer sve to bez puno riječi kreira doživljaj. Tako oblikovana vjenčanja definicija su lijepe umjetnosti, što je više od trenda.

Organizacija, styling & design Maja Starek,showROOM design&events / Fotografije Martina Škrobot Photography / Lokacija Villa Korta Katarina / Modeli, Matić Daria i Jurašin Marin