MLADENCI, PRVI PLES je trenutak za pamćenje ali i dobru zabavu, zato zaplešite sa stilom

Manje je važno hoće li vaš prvi ples obilježiti više ili manje savršeno izvedeni plesni koraci uz klasični valcer ili pjesmu po srcu, uvježbana koreografija ili dugi plesni zagrljaj, važno je odabrati pjesmu i ritam uz koje ćete uplesati u brak

Shutterstock

Prvi ples je dio popularne tradicije u svijetu vjenčanja, čin kojim netom vjenčani par otvara proslavu vjenčanja, čin kojim će uplesati u brak uglavnom uz ritam i riječi omiljene pjesme. Prvi ples ujedno je čin kojeg se mnogi mladenci i pribojavaju jer imaju dvije lijeve, nisu baš od plesa... Koliko god je taj čin važan i ozbiljan najbolji je savjet svim budućim mladencima je da prvi ples prihvate kao priliku za odličnu zabavu, trenutak kojim će otvoriti vrijeme za ples, zabavu i proslavu njihove ljubavi. Više ili manje savršeno, uz klasični valcer ili pjesmu po srcu, uvježbanu koreografiju ili dugi plesni zagrlja - manje je važno, važno je biti svjestan trenutka koji vas stavlja u centar zabave posvećene vašoj ljubavi. A svaki će korak zasigurno biti podržan gromoglasnim pljeskom i podrškom uzvanika.

Shutterstock 

Pripreme za prvi ples, bez obzira koliko on bio jednostavan, uključuju više koraka – osnovnu ili naprednu poduku iz plesnih koraka, osmišljavanje koreografije, odabir pjesme za prvi ples i vašu viziju vašeg prvog plesa. Naravno, važno je i odabrati trenutak u kojem ćete zaplesati. To prije svega ovisi o tipu proslave vašeg vjenčanja, o tome planirate li formalnije ili manje formlano vjenčanje, manju ili veću proslavu do dugo u noć ili dnevno druženje. Prvi ples je uvijek doborodošao.

Shutterstock 

A kako odabrati pjesmu za prvi ples? Parovi uglavnom imaju zajedničku pjesmu, onu koju povezuju s trenutkom upoznavanja, zbližavanja, prvog dejta ili nekog zajedničkog trenutka za pamćenje. Ali ukoliko i nemate baš vašu pjesmu, nema problema, postoje odlični prijedlozi, liste najpopularnijih plesama za prvi ples, savjetiodabranog benda ili DJ. Birajte pjesmu po osjećajima ali i ritmu, energiji, u skladu sa stilom vašeg vjenčanja. Odabir pjesme za prvi ples odradite najmanje mjesec dana prije datuma vjenčanja kako bi stigli ne samo savladati plesne korake već i u potpunosti osjetiti pjesmu u ulozi budućih mladenaca.

Odabrana pjesma, osnovni smjer u plesnu izvedbu te puno, puno zabave recept su za savršeni prvi ples, zato, neka i vama najbolji savjet za prvi ples bude - opustite se, zaplešite i uživajte.