DETALJ ZA SJEĆANJE - cvjetna uspomena na kraljicu i dan vjenčanja

Nedavno preminula kraljica Elizabeta II u vjenčanom buketu je nosila cvjetne vrste koje su krasile i cvjetni vijenac s posljednjim pozdravom. Dirljiva i lijepa gesta sina, kralja Charlesa III

Profimedia

Cjelodnevnom ceremonijom svijet se oprostio od nedavno preminule kraljice Elizabete II. Svaki detalj bio je organiziran i uvježban do detalja, a neki od detalja posebno su dirnuli. Brojni ožalošćeni članovi kraljevske obitelji, državnici i gosti svojim su prisustvom uveličali ova čin i pružili posljednje zbogom u Westminsterskoj opatiji, i to pjevajući pjesmu 'The Lord is My Shepherd', pjesmu koja je ujedno svirala na vjenčanju kraljice Elizabete i princa Philipa 1947. godine.

Sprovod kraljice Elizabete II.  YouTube

Također, detalj koji simbolički povezuje velike i važne trenutke iz života preminula kraljice ali i kraljevske obtelji bio je i cvjetni aranžman koji je kralj Charles III odabrao za svoju preminulu majku. Naime cvjetni vijenac je bio složen od cvijeća i zelenila iz vrtova Buckinghamske palače, Clarence House and Charlesove ladanjske kuće Highgrove House.

YouTube  Sprovod kraljice Elizabete II.

Vrtne ruže, jesenske hortenzije, žednjak i dalije u bojama jeseni - zlatne burgundac crvene, zagasito ružičaste, bio je izbor koji je u skladu s kraljevskim bojama. Ali najdirljiviji detalj su bile grančice ružmarina i mirte, odrezane s grma koji je uzgojen od biljaka od kojih je 1947. bio složen kraljičin vjenčani buket. 

Profimedia 

Za istaknuti je kako je cvijeće za posljednji pozdrav bilo složeno po svim standardima održivosti, umjesto spužve se koristila mahovina, što je u skladu i predanošću kralja Charlesa prema prirodi i ekologiji.