Što će biti s proljetnim tjednima vjenčane mode?

Travanj je inače mjesec u kojem brojni profesionalci, modni urednici, influenceri, zaljubljenici u modu te buduće mladenke svu svoju pažnju usmjeravaju na modne piste New Yorka i Barcelone. Travanj je mjesec u kojem s nestrpljenjem očekujemo nove modne poslastice koje potpisuju izuzetna dizajnerska imena. Takvom travnju izuzetno smo se veselili i ovog proljeća jer tjedni vjenčane mode pogled su u budućnost. I to onu modnu budućnost koju ćemo doživjeti proljeće 2021.

Ali ovaj ćemo travanj pamtiti po tome što su najvaljeni i dugo planirani sajmovi odgođeni zbog globalne pandemije uzrokovane covid-19. New York Bridal Week trebao se održati od 16. do 19. travnja. Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, sajam koji se održava jednom godišnje (za razliku od sajma u New Yorku koji se održava i listopadu) bio je planiran u terminu od 20. do 26. travnja i odgođen je za lipanj. Tjedan mode u New Yorku za sada nije otkazan ali zbog sve kompliciranije situacije i u SADu sve se glasnije govori o tome da ćemo u revijama i predstvaljanjima kolekcija uživati - digitalnim putem.

Gledano iz pozicije obožavatelja vjenčane mode i to je zanimljivo, zasigurno jedno novo iskustvo, ali iz pozicije profesionalaca, dizajnera i cijele industrije zasigurno ove okolnosti kompliciraju poslovnu budućnost. Jer na velikim se sajmovima i tjednima mode bira, naručuje, kupuje i kreira modna budućnost diljem svijeta. Na tjednima mode u Barceloni New Yorku se uživa bez obzira da li ste ili niste fizički prisutni na samim revijama, uživa se u predstavljanju novih trendova, razgovorima s dizajnerima, ne klasičnim revijama na veličanstvenim mjestima poput muzeja, knjižnica, gradskih  vrtova, palača... a čini se da će 2020. nametnuti neka nova pravila i u najromatičnijem svijetu mode, svijetu vjenčane mode.

Ali bez obzira na forme pozivamo vas da odvojite vrijeme i u narednim mjesecima poklonite malo pažnje novostima koje će nam predstaviti brojna dizajnerska imena. Mi smo sigurni da će modna dekada pred nama biti modna riznica u kojoj ćemo se veseliti novim modnim sezonamm kolekcijama i vjenčanicama koje će upravo buduće mladenke učiniti onim za pamćenje.

Do tada uživamo u nekim od modela koji su nas oduševili prije skorom godinu dana.

Vera Wang

Carolina Herrera

Naeem Khan

Naeem Khan

Oscar de la Renta

Lela Rose

Berta

Oscar de la Renta

Monique Lhuillier