Dizajner slavnih Jackson Wiederhoeft, predstavio je svoju prvu bridal kolekciju

Možda vam njegovo ime nije poznato a možda se i pitate tko je taj dizajner koji se odlučio predstaviti svoju prvu kolekciju vjenčane mode u teškim vremenima kako za vjenčanja tako i za modu? On je Jackson Wiederhoeft, američki dizajner iza kojeg su i više nego uspješne suradnje sa zvijezdama kao što su Rihanna, Aquaria, Lil’ Kim, te ona s Lady Gagom za video uradak “Stupid Love” u kojem je pjevačica odjenula mini pinki kostim. Vez i ručni rad njegov su modni potpis, onaj koji je postao njegov potpis kroz godine rada uz Thoma Beownea.

Wiederhoeft je planirao predstaviti kolekciju za proljeće/ljeto 2021. u travnju ali zbog pandemije s predstavljanjem je pričekao do eto toplog ljeta. Predstavio je 23 modna uradka koje čine korzeti, maske, suknje, tijare i velovi. I dok nam se nameće pitanje, zašto sada predstavlja svoju prvu kolekciju, sada kada su vjenčanja diljem svijeta i posebice velikog američkog tržišta odgođena ili se odvijaju u otežanim uvjetima, dizajner je izjavio kako u ovom trenutku vidi priliku predstaviti vjenčanicu kao modni projekt složen od više odvojenih dijelova te tako vjenčanoj modi pružiti novu dimenziju. I dok je sigurno da njegova moda neće biti moda širokih masa veselimo se otkriti koja će celebrity mladenka modno DA izreći upravo modi ovog dizajnera.

Također Wiederhoeft smatra da je sada odlično vrijeme za kreiranje vjenčane mode, one koja je dugo nosiva za razliku od ready-to-wear kolekcija koje sada kao da nitko ne treba. U njegovoj kolekciji nalaze se i maske. Ovaj detalj dizajner ističe kao odgovor na pandemiju, znak vremena u kojem živimo ali i znak da je ljubav i dalje tu. Kolekcija je protkana osjećajem moderne nostalgije, svi su modeli nastali u New Yorku, ručno u atelieru.

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIE Jackson Wiederhoeft press