Vjenčanica Meghan Markle jedna je od najpopularnijih vjenčanica dekade

Profimedia

Vojvotkinja od Sussexa na dan vjenčanja je nosila custom made Givenchy vjenčanicu

U svijetu mode postoje brojne liste a budućim mladenkama posebno su zanimljive one koje donose pregršt modne inspiracije. Upravo jedna takva lista donosi rezultat istraživanja tržišta provedenog u Velikoj Britaniji na temu vjenčanica slavnih mladenki, popularnosti te broja pretraživanja po mjesecima, a najpopularnija vjenčanica je upravo vjenčanica koju je na dan vjenčanja s princom Harryjem odjenula Meghan Markle u svibnju 2018. Givenchy vjenčanica dizajnerice Clare Waight Keller tako je proglašena top vjenčanicom dekade dok se posebno ističe i vjenčanica Hailey Baldwin Bieber, čiji dizajn potpisuje Virgil Abloh za Off-White, čipkasta body fit vjenčanica s duboko otvrenim leđima i impresivnim velom, te vjenčanica s potpisom Vere Wang koju je na nedavnom mikro vjenčanju odjenula Ariana Grande.

Profimedia 
Profimedia  Britain's Prince Harry, Duke of Sussex (R) and US actress Meghan Markle (L) stand facing each other hand-in-hand before Archbishop of Canterbury Justin Welby (C) during their wedding ceremony in St George's Chapel, Windsor Castle, in Windsor, on May 19, 2018.,Image: 372267093, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Owen Humphreys / AFP / Profimedia

Dizajnerica Clare Waight Keller ovim je riječima opisala kako je nastala vjenčanica Meghan Markle i koji su detalji posebno važni: “Izrada vjenčanice je jedan od najčarobnijih trenutaka u radu svakog dizajnera, a to što sam i ženski dizajner dalo je poprilično emocija kroz sam proces rada i otkrivanja osjećaja maldenke. Dizajn i izrada vjenčanice budi jedinstvenu točku u vama, baš kao kada sam se pripremala za svoje vjenčanje prije 20 godina; prisjetiš se svakog trenutka tako jasno, svakog detalaj i svake odluke. Kroz puno trenutaka ti hvataš ideju o svojoj vjenčanici… Sati razgovora i istraživanja za rezultat daju haljinu. Čistoća i jednostavnost bili su osnovni elementi, a važan dio ove modne priče su i 53 cvjetna motiva, simbola Commonwealtha, koji su odabrani da kako bi poveli svijet na putovanje kroz ceremoniju a ujedno su provukli i trag povijesti Givenchy kuće ovjekovječene u bezvremenskoj ljepoti za koju sam znala da ona želi dosegnuti. Bio je to snažan znak, onaj koji je objedinio sve važno za ovu prigodu, elemnt osobne ceremonije i odraz želja mlade i mladog, a sve ujedinjeno kako bi povezalo, tako originalno i velikodušno.”

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije Profimedia