Trendi mladenke rado nose bridal BLEJZERE ali i ODIJELA

Idealan modni odabir za mini i mikro vjenčanja nosiv je i dugo nakon vjenčanja što ga čini modno održivim

Alexandra Grecco Bridal

Klasična bijela vjenčanica već dugo nije jedina modna opcija što potvrđuju modne poslastice predstavljene na nedavno održanom tjednu vjenčane mode u New Yorku. Tome se posebno vesele buduće mladenke čiji je svakodnevni stil moderan, sofisticiran i uglađen te koje se na dan vjenčanja ne vide u raskošnoj romantičnoj haljini. Zato one rado prihvaćaju ideju odijevanja savršeno krojenog odijela ili kombinaciju haljine i trendi blejzera, te blejzera koji se nosi kao mini haljinica. Ali podsjetimo, ovaj trend nije nov, joše 1971. Bianca Jagger odjenula ikonični YSL blejzer za vjenčanje s Mickom Jaggerom. 

Ovaj je trend osnažio unazad nekoliko sezona u kojima su se parovi susreli s potrebom organiziranja mini i mikro vjenčanja, dnevnih vjenčanja, civilnih ceremonija, druženja nakon vjenčanja na rooftopovima, u muzejskim galerijama, jer je često u tim formatima klasična vjenčanica bila manje popularan modni odabir.

Vjenčana bridal odijela uglavnom su svijetlijih boja, a posebno je zanimljivo kako se odlično nose blejzeri od čipke i šljokica, te kako je čitav outfit zaokružen modnim detaljima kao što su velovi (svih dužina), šeširi, nakit i impresivni modeli cipela.

Odijelo ali i blejzer smatra se odličnom investicijom jer se lako uklapa u modne outfite i nakon vjenčanja, što ovaj tip investicije stavlja u kategoriju održive mode, smjera kojem teži sve više i više budućih mladenaca.