Planirate vjenčanje? Ovo su novi trendovi koji će vaše vjenčanje učiniti još posebnijim

Spinaker Graphics

2025. godina je blizu, a nova godina uvijek donosi i nove trendove – uključujući najnovije trendove u svijetu vjenčanja. Wedding trendovi obuhvaćaju sve od broja uzvanika, lokacije i uređenja prostora do zaručničkog i vjenčanog prstenja, vjenčanica i odijela, a svake godine, sve veći fokus je na interesima i željama mladenaca. Taj trend nastavit će se i u nastavku 2024. godine i u 2025. godini.

Trendovi koji će zavladati svijetom vjenčanja

U planiranju svog velikog dana, većina mladenaca odmaknut će se od očekivanog i tradicionalnog te birati jedinstvena vjenčanja i personalizirane detalje, bilo da je riječ o odabiru neuobičajene lokacije, neobične vjenčanice ili neočekivanog menija. Novi pristup vjenčanjima i njihovoj organizaciji potvrđuju i wedding trendovi koji će obilježiti jesensku i zimsku sezonu vjenčanja ispred nas, kao i vjenčanja planirana za sljedeću godinu.

Mihoci Studios  Pollak Flowers

Ako trenutno planirate vjenčanje i u potrazi ste za inspiracijom, u nastavku donosimo mali vodič kroz najveće wedding trendove uz koje organizacija vjenčanja postaje jednostavnija, a sam dan vjenčanja posebno i čarobno iskustvo u kojem ćete uživati i vi i vaši gosti!

Jedinstvene lokacije

Iz godine u godinu, neuobičajene lokacije su sve popularnije, a u 2025. godini istaknut će se kao jedan od najvećih wedding trendova godine.

Nakon što se svijet vjenčanja odmaknuo od velikih i tradicionalnih vjenčanja, sve više parova okreće se svadbama koje su manje, ali i posebnije, osobito kada je riječ o lokaciji. Na neobičnim mjestima poput napuštenih dvoraca, industrijskih prostora, krovova u gradovima ili prirodnih parkova, vjenčanja dobivaju potpuno drugačiji, jedinstven štih.

Spinaker Graphics  Spinaker Graphics

Odvažnost u odabiru dekoracija i boja

Jedna od ključnih elemenata svakog vjenčanja kojem će mladenci posvetiti puno pažnje je dekoracija – i to s razlogom! Upravo su dekorativni detalji ti koji imaju moć sasvim običan prostor transformirati u posebno mjestu i stvoriti željenu atmosferu.

Odabir dekoracije za vjenčanje najčešće počinje s odabirom boje, a 2025. godina donosi neočekivani zaokret. Pastelne nijanse, koje su se uvijek isticala kao siguran odabir, svoje će mjesto prepustiti odvažnijim, vibrantnijim bojama. Trendi nijanse crvene i raskošne boje dragulja bit će popularan izbor, dok će se oni najodvažniji odlučiti za zaigrane kombinacije jarkih boja.

Osim jarkih boja, važnu ulogu u dekoraciji prostora imat će i personalizirani detalji uključujući ručno izrađene elemente, kao i umjetničke instalacije koje odražavaju stil i osobnost para.

Shutterstock 

Cvjećarna Ciklama  Cvjećarna Ciklama

Dolce Mondo  Dolce Mondo

Wedding look s osobnim pečatom

Naglasak na individualnost bit će jedan od ključnih trendova i kada je riječ o wedding looku. Inspirirani modnim trendovima, dizajneri vjenčanica poigrali su se zanimljivim krojevima, neočekivanim detaljima, pa čak i bojama, dok će najveći odmah od tradicionalne vjenčanice donijeti dvodijelni kompleti.

Klasičnih vjenčanica, naravno, ne nedostaje u ponudi omiljenih bridal brendova i salona, ali i njih će mladenke kombinirati sa zanimljivim detaljima i modnim dodacima koji će klasičnom wedding looku dati dozu osobnosti i karaktera.

Sličan trend primjetit ćemo i kod muških wedding lookova. Dok će većina mladoženja još uvijek birati jednostavno odijelo s personaliziranim detaljima, sve više muškaraca za svoj veliki dan odabrat će odjevnu kombinaciju koja odgovara njihovom karakteru i svakodnevnom stilu poput tenisica umjesto cipela, odijela u boji i šešira kao modnog dodatka.

Unsplash 

Unsplash 

Ne tako tipičan meni

Odmak od klasike bit će wedding trend čak i kada je riječ o hrani i piću. Umjesto standardnih menija, sve veći naglasak stavlja se na personalizirane kulinarske doživljaje. U 2025. godine, parovi će kreirati zanimljive jelovnike prema vlastitim ukusima, zbog čega ponuda cateringa za vjenčanja već uključuje broje inovativne opcije, kao što su tematske barske stanice sa specijaliziranim koktelima, slatki stol s desertima dizajniranim prema individualnim željama, sushi bar ili pizza kutak.

Antonio Matić  Jumble Bar

Cocktail Empire  Cocktail Empire

Klet obitelji Bunčić  Klet obitelji Bunčić

Opušteni protokoli

Umjesto formalnih, sve veći broj parova odlučuje se za opuštenija i fleksibilnija vjenčanja. Od neformalnih rasporeda do opuštenih ceremonija popraćenim personaliziranim zavjetima i govorima obitelji i prijatelja, vjenčanja u 2025. stavit će naglasak na udobnost i uživanje ne samo mladenaca, već i svih uzvanika.

ABC Rent  ABC Rent

Shutterstock 

Jednostavno prstenje s modernim pomakom

Kada govorimo o vjenčanjima, priča uvijek započinje s prstenjem. Odabir zaručničnog prstena i vjenčanog prstenja bit će jednostavniji no ikad trendovima koji donose zanimljivi twist klasičnom prstenju.

Umjesto klasičnog zlatnog prstena s jednim dijamantom, kao najpoželjniji zaručnički prsten na kraju 2024. i u 2025. godini istaknut će se prsten s kamenom u boji koji najbolje odgovora karakteru i stilu osobe kojoj ga poklanjamo te prsten s nekoliko dijamanata koji izgleda jako efektno i moderno, ali ga istovremeno krase dašak nostalgije i vintage prizvuk.

Kada je riječ o vjenčanom prstenju, sve popularniji su kompleti prstenja koji su slični, ali različiti. I dok se neki razlikuju u detaljima, drugima je jedina sličnost materijal od kojeg su izrađeni. Neki od favorita su tanko prstenje od žutog zlata s dodatkom nekoliko sitnih kamenčića za mladenku te kombinacija jednostavnog prstena za mladoženju i elaboriranog prstena za mladenku s raskošnim detaljima i dodatkom dijamanata ili kamenja.

KOCI Ozaljska  Koci Ozaljska

Zlatarnica i draguljarnica Roginić  Zlatarnica i draguljarnica Roginić

Zlatarna Koci Frankopanska  Zlatarna Koci Frankopanska

Ukoliko planirate vlastito vjenčanje ili ste zaljubljenik u svijet vjenčanih svečanosti – Festival vjenčanja “Reci DA” u centru Family mall u Zagrebu je prava adresa za vas!

Preko 100 izlagača iz svijeta vjenčanja – modni saloni i dizajneri, zlatari, cvjećari i slastičari, catering kuće, fotografi, dekorateri, wedding oganizatori te ostali predstavnici za organiziranje svadbene svečanosti otkrit će najnovije vjenčane trendove, a uz to očekuju vas posebne pogodnosti te vrijedne nagrade, u centru Family Mall na adresi Škorpikova 11b u Zagrebu. Ulaz je slobodan.

Stoga ne propustite ove jeseni Festival vjenčanja “Reci DA” u centru Family mall u Zagrebu, 5. i 6. listopada!

Story