Namirinice koje vam trebaju u slučaju izolacije

Popis potrepština i iznos koji ćete trebati izdvojiti

Profimedia

Iako u Hrvatskoj srećom nije stanje kao u Italiji, mnogi su se u slučaju najcrnjeg scenarija odlučili opskrbiti namirnicama koje će im u kućnoj izolaciji biti potrebne. Izolacija zapravo znači da ne bi smjeli izaći van, niti bi u kućnu posjetu smjeli primati druge ljude, osim ako nisu u odjeveni u zaštitna odijela. U slučaju da vas bolest primora na četiri zida, portal Novac.hr napravio je popis potrepština koji bi četveročlanoj obitelji trebalo.

Profimedia 


Savjet je da se nabavi kilogram soli i šećera, posebice ako osoba pije kavu, a samim time i najvjerojatnije konzumira šećer. U kuhinji bi se također trebalo naći litra i pol ulja, ali i brašno koje može poslužiti za izradu domaćeg kruha. Savjetuje se pribaviti i dvopek te kruh za tost jer im je rok trajanja duži. Isto tako, neće škoditi ni karton mlijeka, kao i šest konzervi paštete, dva pakiranja sira u trokutićima i najmanje 20 jaja.

Profimedia 


Kada je u pitanju meso, najzahvalnije će biti ono mljeveno jer se od njega može napraviti bolonjez, ćevapi, ćufte i mesne štruce, a preporuka je da se pribave dva kilograma. Osim mljevenog, dobro bi bilo osigurati se s četiri pileta koja mogu stajati u zamrzivaču. Svakako je u ovakvoj situaciji dobro imati razno povrće kao što su mrkva, grašak i mahune kojih će od kilu i pol do dvije kile biti dovoljno. Za one koji ne jedu meso, savjetuje se da nabave jedan kilogram ribe.

Profimedia 


Ugljikohidrati će vas činiti sitima pa bi pri ruci trebali imati dva kilograma tjestenine, nešto manje od tri kilograma krumpira, kilogram riže i suhog graha. Kako bi prehrana bila što zdravija, svakako je potrebno uvrstiti i voće koje će moći duže stajati, primjerice jabuke. Odlično je što uglavnom većina namirnica nema rok trajanja, a dnevni unos kalorija za odraslu osobu trebao bi biti oko 2000. Šoping sa svim spomenutim koštao bi vas otprilike 726 kuna.