Zdravstveni problemi kojima su skloni horoskopski znakovi: Njih će uvijek mučiti višak kg, jedan znak privlači nezgode

Astrolozi tvrde da su određeni zdravstveni problemi češći kod pojedinih horoskopskih znakova.

Shutterstock

Teško da će medicinska astrologija uskoro biti prihvaćena kao disciplina kojoj vjeruju mase, ali ako vjerujete da položaj planeta u trenutku rođenja utječe na život, sigurno vas zanima što astrolozi imaju reći o odnosu između vašeg horoskopskog znaka i zdravlja.

Medicinska platforma Healthline objavila je zanimljive tvrdnje o tome kakve zdravstvene probleme mogu imati pripadnici različitih znakova zodijaka. Naravno, za te veze postoji malo ili nimalo znanstvenih dokaza, no u nastavku možete provjeriti kojim je problemima sklon vaš znak i sami usporediti ima li istine u tome. 

Ovan

Asocijacija: glava, mozak, lice

Izazov i uzbuđenje veliki su motivatori za Ovna, ali fizički i mentalni stres koji sami sebi stavljaju navodno može dovesti do glavobolje, migrene i moždanog udara. Iako su skloni stresu, Ovnovima je ipak potrebna značajna stimulacija jer inače lako upadaju u ralje depresije.

Shutterstock 

Bik

Asocijacija: vrat, uši, grlo

Bikove mogu srušiti prehlade, upale grla i uha, a s obzirom na to koliko je grlo naglašeni dio tijela u horoskopu Bikova, mnogi pripadnici ovog znaka dobri su pjevači i svirači. Ako ste Bik i debljate se bez ikakvog razloga, možda biste trebali provjeriti štitnjaču.

Blizanci

Asocijacija: pluća, ramena, ruke, ruke

Blizanci mogu patiti od alergijskog rinitisa, prehlade i kašlja, a kada se ne bore s respiratornim problemima i opušteni su, vrlo su izražajni u govoru i uočljive gestikulacije. Nije neobično da Blizanci pate od tjeskobe, nesanice i živčane iscrpljenosti.

Rak

Asocijacija: prsa, prsni koš i trbuh

Depresija je nešto češća kod emotivnih Rakova, a kako bi se utješili okreću se hrani i često se bore s pretilošću koja ih zarobljava u ciklusu depresije. Rakovi su također skloni problemima s probavom, koje dodatno pogoršava prejedanje.

Shutterstock 

Lav

Asocijacija: srce, leđa, kralježnica, krv

Mogući rizici za Lavove su visoki krvni tlak, začepljene arterije i nepravilan rad srca. Ako ste Lav, ukrotite svoj urlik sabranošću ili meditacijom.

Djevica

Asocijacija: želudac, crijeva

Djevice se znaju boriti s kilogramima, bilo s viškom, bilo s manjkom. Poremećaji u prehrani česti su među Djevicama, kao i čir na želucu i sindrom iritabilnog crijeva.

Vaga

Asocijacija: bubrezi, nadbubrežne žlijezde, koža

Vage mogu patiti od probavnih problema pa nije rijetkost da imaju proljev ili zatvor. Stoga bi se trebali potruditi odoljeti masnoj i začinjenoj hrani, kao i slatkišima koji nisu laki za želudac. Budući da imate osjetljivu kožu, pokušajte ostati hidratizirani.

Škorpion

Asocijacija: mjehur, rektum, genitalije, jajnici, testisi

Škorpionima problem mogu predstavljati spolni hormoni, a ovi su znakovi skloni spolno prenosivim bolestima, ali i celibatu.

Shutterstock 

Strijelac

Asocijacija: bokovi, bedra, išijas, vid

Nemirni duh Strijelaca čini ih uvijek spremnima na nevolje, a osobno su osjetljivi na stanja koja mogu negativno utjecati na zdravlje njihovih očiju. Zapamtite, ako vam je vid oštećen, još ste skloniji nesrećama.

Jarac

Asocijacija: kosti, koljena, zubi, koža, zglobovi

Jarci obično imaju savršeno držanje, što je jedna od glavnih karakteristika ovog znaka. Veća je vjerojatnost da će doživjeti lomove kostiju i trebaju biti oprezne ako nose visoke pete, upozorava Glossy.

Vodenjak

Asocijacija: potkoljenice, gležnjevi, cirkulacija

Vodenjaci mogu biti vrlo graciozni, ali će povremeno otići u drugu krajnost i pokazati izrazitu nespretnost. Među njima su češće proširene vene i slabi gležnjevi. Vodenjaci imaju veću vjerojatnost da će imati proširene vene i slabe.

Riba

Asocijacija: živčani sustav, stopala, talamus

Osjetljive Ribe često se toliko brinu da se razbole, što im i ne pada tako teško jer imaju slab imunološki sustav. Ako pripadate ovom znaku, možda ste imali kurje oči, čukljeve ili atletsko stopalo ili ćete ih imati u budućnosti.