MAKE UP GREŠKE KOJE DODAJU GODINE: Za žene starije od 40 jedno je ključno kod šminkanja

Poznata vizažistica otkrila je tehnike koje trebaju koristiti žene sa zrelom kožom lica.

Shutterstock

Neke žene žele šminkom postići mlađi izgled, no zbog određenih grešaka postiću suprotan efekt.

Poznata vizažistica Nicole Burant podijelila je savjete ženama koje su u zrelim godinama i objasnila je što trebaju izbjegavati.

Ona je istaknula da uobičajene tehnike šminkanja osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća na zreloj koži izgledaju teško.

'Ako ste odrasli u 80-im i 90-im kao ja, velike su šanse da radite bar jednu od ovih grešaka u šminkanju. Ne želimo se šminkati kao devedesetih jer nam je koža sada zrela', rekla je Nicole.

Potom je prošla kroz kroz obavezne korake prilikom nanošenja šminke na zrelu kožu. Prvo je počela s puderom i nanijela malu količinu pudera na svoju ruku.

Pojasnila je da su male količine pudera ključ za postizanje mladenačkog izgleda. Brzo je natapkala puder četkicom za šminku i pokazala kako ravnomjerno i savršeno prikriva nedostatke.

Onda je savjetovala ženama da kada stavljaju olovku za oči ne povlače kožu kapka drugom rukom jer će linija biti isprekidana.

Također je pokazala kako stavlja bronzer i istaknula da je važno da ga nanosite prema gore. Njezin ključni savjet je bio da nikada ne nanosite šminku potezima prema dolje.

Stavila je malo korektora i rumenilo oko obraza i dolje kod očiju. Posebno je naglasila da je važno da se četkica pomiče prema gore dok se šminka.