PRIRODNI ŠAMPON ZA SUHO PRANJE: Lako ga je napraviti kod kuće, nema štetnih sastojaka, a daje volumen kao s reklame

Šampon za suho pranje postao je neizostavan dio rutine mnogih dama, a umjesto kupovnog šampona možete koristiti i prirodni koji je lako napraviti kod kuće.

Instagram/Negin Mirsalehi

Svima se ponekad događaju situacije kad jednostavno ne stignu oprati kosu. Suhi šampon idealno je osvježenje kose koje pomaže produžiti razdoblje između dva pranja. Kupovni suhi šamponi su gotovo uvijek u obliku spreja, lako se nanose, a kosa nakon toga izgleda čišće i ima više volumena.

No, kod kuće možete napraviti prirodnu varijantu suhog šampona u prahu koji ima isti učinak kao kupovni, ali ne sadrži štetne sastojke niti aerosole.

Instagram 

Sve što vam treba je aru prah – vrsta škroba iz tropskih biljaka koji se može kupiti u trgovinama zdrave hrane – ili kukuruzni škrob. Ako nemate škroba, možete koristiti i sodu bikarbonu.

Ovaj sastojak idealan je za svjetliju kosu, a dame s tamnijom kosom mogu pomiješati jednake količine aru praha i kakaovca, kako bi suhi šampon imao tamniju boju.

Prah čuvajte u posudici ili teglici, a na kosu ga možete nanositi kistom za šminkanje. Umočite kist u prah i nanesite na vidljive dijelove koje treba osvježiti, zatim ga utrljajte prstima. Višak praha možete lako odstraniti fenom.