ZAŠTO SLAVNE ŽENE OSTAJU BEZ KOSE: Viđate ih s bujnim frizurama, a zapravo ispod perika skrivaju tužnu realnost

Mnoge poznate žene gube kosu koju pokušavaju sakriti perikama i ekstenzijama, a evo što uzrokuje njihove probleme.

Profimedia

Kad vidite poznate osobe na crvenom tepihu, u fantastičnim haljinama, našminkane i dotjerane, lako je pomisliti da su jednako savršene i u stvarnom životu. Nemaju celulit, bore ni pore, niti tanku i lomljivu kosu. Ali istina je da su oni samo ljudi od krvi i mesa, a cijena čestih premijera, svjetla reflektora, modnih pista, snimanja ponekad je sve samo ne mala.

Kad je kosa u pitanju, to je prva stvar koja se često nađe na udaru. U stvari, veliki broj slavnih je imao problema s nekom vrstom gubitka kose u nekom trenutku svog života. 'Pečate' na glavi sakrili su perikama i ekstenzijama, a dok su neki uspjeli oporaviti tjeme, ima i onih koji su osuđeni na nošenje perika do kraja života.

Dugogodišnjim posvjetljivanjem, silnim ekstenzijama i svakodnevnim ravnanjem, protezama za snimanja i sličnim uništili su kosu do te mjere da ispada u pramenovima, a fotografije u časopisima i reklamama uglavnom su samo dobra namještaljka.

Doznajemo koje dame imaju problema s gubitkom kose.

Naomi Campbell

Naomi je jedna od vodećih na listi kada su u pitanju problemi s gubitkom kose. Poznata 'crna mamba' jedna je od najljepših žena, no zbog dugotrajnog nošenja ekstenzija i agresivnih tretmana ravnanja kose, ona se u jednom trenutku počela stanjivati, a potom i ispadati, i to u pramenovima.

Profimedia 

Naomi je imala problem s transakcijskom alopecijom, zbog čega ju je nemoguće vidjeti bez perike.

U intervjuu za Evening Standard rekla je da se danas trudi više brinuti o svojoj prirodnoj kosi, ali da se ne srami nositi perike jer ih, tvrdi, nose svi, a ona radi što hoće ili što joj posao nalaže.

Tyra Banks

Sličan problem ima i njezina kolegica Tyra Banks koja je zbog posla prošla iste tretmane. Da nosi perike i ekstenzije otkrila je prije nekoliko godina.

Instagram 

Nakon brojnih nagađanja da joj je otpala kosa, na Instagramu je pokazala kako zapravo izgleda, a na slici se moglo vidjeti da joj nedostaje poprilična količina kose s čela.

Christina Aguilera

Poznata pjevačica Christina Aguilera imala je problema s posvjetljivanjem kose koju je uz to i ravnala. Također, u jednom je razdoblju tijekom karijere često nosila loše ekstenzije zbog kojih joj je kosa ispadala u pramenovima.

Britney Spears

I njezina ljuta suparnica Britney Spears u jednom je trenutku imala problem s gubitkom kose nakon brijanja glave.

Profimedia 

Nadogradnjom je uništila korijen, zbog čega je trebalo vremena da se tjeme oporavi.

Jennifer Aniston

Vjerovali ili ne, čak i žena koja je poznata po svojoj bujnoj kosi punoj volumena, u jednom je trenutku imala veliki problem s gubitkom kose nakon što joj je frizer jako oštetio kosu. Duljinu je drastično skratila, a na brazilsko ravnanje više se nikada nije odlučila.

Kristin Davis

Još jedna žena koja je sinonim za prekrasnu frizuru. Ipak, zvijezda serije 'Seks i grad' priznala je da je sve djelo vještih frizera i ekstenzija.

Profimedia 

U kakvom je stanju njezino tjeme vidjelo se 2016. kada je sudjelovala u UNICEF-ovoj misiji, a 'pečati' na tjemenu bili su vidljiviji jer joj je kosa bila svezana.

Jada Pinkett Smith

Profimedia 

Lijepa glumica jedna je od onih koje su zbog alopecije izgubile kosu. Dugo je nosila turbane i perike, no prije nekoliko godina odlučila je više ne skrivati ​​glavu.

Kourtney Kardashian

Mnogi se sjećaju scene iz showa 'Keeping up with the Kardashians' kada je Kourtney doslovno završila s rupom na glavi.

YouTube 

Nekoliko tjedana prije toga nosila je visoki konjski rep, s čime smo je često mogli vidjeti. Odmah je potražila pomoć, a poboljšanje je bilo vidljivo tek nakon što su joj prepisani kokteli vitamina za rast i kortikosteroidi.

Kim Kardashian

I Kim je na svojoj kosi osjetila posljedice čestog izbjeljivanja i ekstenzija. Koliko su joj korijeni oslabljeni i kosa tanka, nažalost, pokazalo se nedavno kada je snimljena bez ekstenzija.

Tik Tok screenshot 

Kylie Jenner

Prava kosa Kylie Jenner  YouTube

Nažalost, i Kylie je krenula stopama svoje sestre Kim te ne samo da je neko vrijeme pretjerano mijenjala boju kose, već ju je i oslabila jakim ekstenzijama koje su oslabile njezine korijene.