PRIPREME ZA GODIŠNJI ODMOR MOGU POČETI: Kako izabrati pravu zaštitu i sigurno uživati u suncu?

pexels

Godišnji odmor – dio u godini kada najčešće razmišljamo o zaštiti od sunca jer je koža dugotrajno i u potpunosti izložena suncu. Međutim, važno je zaštititi kožu prilikom svakog izlaganja UV zrakama – osobito lice, bez obzira na to radi li se o sunčanom danu koji provodite na otvorenom ili šetate do posla.

Također potrebe kože lica i tijela razlikuju se kada je riječ o zaštiti od sunca. Zaštita lica namijenjena je posebnim potrebama jer je koža tanja i češće izložena suncu te može pružati dodatne prednosti kao što su anti-age učinak, smanjenje sjaja ili hiperpigmentacija.

Kako smanjiti rizik od oštećenja kože uzrokovanog suncem?

Najbolji način da se izbjegne javljanje kožnih bolesti povezanih s izlaganjem suncu jest izbjegavati sunčevo zračenje. Kako to nije uvijek moguće, a ni poželjno, sljedeća najvažnija stvar jest zaštita od sunca. Važno je shvatiti da štetne zrake dopiru do kože i za oblačnih dana, u hladu i u vodi pa je oprez potreban i u satima koje ne provodimo izravno na suncu.

pexels 

Iako sunce ima mnogo pozitivnih strana - utječe na dobro raspoloženje, na proizvodnju vitamina D, bolju cirkulaciju i povećanje proizvodnje melanina, štetne učinke UVA zraka (oštećenje očiju, imunosupresija, prijevremeno starenje kože, melanom, alergije….) i UVB zraka (oštećenje očiju, tamnjenje, opekline, nemelanomska kancerogena stanja kože…) potrebno je izbjegavati kako bi se spriječilo oštećenje kože.

Tri koraka koji mogu smanjiti negativne učinke UVA i UVB zraka:

• izbjegavanje izravnog izlaganja suncu, posebice između 11-15 sati
• obilno i višekratno korištenje preparata za zaštitu od sunca
• prekrivanjem tijela adekvatnom odjećom i glave kapom/šeširom

pexels 

Više od UV zaštite

Izuzetno je važno spriječiti i zaštiti kožu od oštećenja uzrokovanih suncem, jer ako je nastalo ozbiljno oštećenje koža se više ne može sama obnoviti i oštećenje postaje nepovratno.

Eucerin Sun linija njege, br.1 zaštita od sunca u hrvatskim ljekarnama*, pruža sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem i posebno je prilagođena različitim potrebama i indikacijama kože. Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere za pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS), dok gliceretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu kože.

Eucerin 

Kako izabrati pravu zaštitu i uživati sigurno u suncu?

Svaka koža je individualna, pa tako zahtjeva i posebno formuliranu zaštitu od sunca koja udovoljava njezinim potrebama i pruža više od UV zaštite.

Za normalnu i mješovitu kožu, Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+ koji pruža osjećaj trenutačne vlažnoste i svježine. Ima ultra laganu, nemasnu formulu koja se brzo upija i ne ostavlja tragove nakon upotrebe.

Eucerin 

Za kožu sklonu hiperpigmentacijama, Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ sprječava hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem. Učinkovito smanjuje tamne mrlje i sprječava njihovo ponovno formiranje.

Eucerin 

Za osjetljivu kožu, Sensitive Protect krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ koja ne sadrži parfem te ima laganu i kremastu teksturu. Prikladna je za osjetljivu, uključujući atopijsku kožu.

Eucerin 

Za zaštitu cijelog tijela, Sensitive Protect sprej za zaštitu kože od sunca SPF 50+ za jednostavnu i brzu primjenu u svakom trenutku – gdje god se nalazili. Sprej sadrži i gliciretiničnu kiselinu koja podupire vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože. Bez mirisa je i otporan na vodu.

Eucerin 

Ne čekaj, CHECKiraj

Uz pravilnu zaštitu kože od sunca, iznimno su važni i radoviti pregledi kože. U suradnji s vodećim stručnjacima i poliklinikama diljem Hrvatske, Eucerin & Story su organizirali nacionalni pokret Ne čekaj, CHECKiraj te za 110 osoba osigurali besplatni pregled madeža kod dermatologa. Kako se i vi možete prijaviti za besplatan pregled? Otkrijte ovdje!
#nechekajcheckiraj

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Eucerin.