3 FRIZURE S EFEKTOM FACE LIFTINGA: Frizerka preporučuje najbolje lookove za žene u zrelim godinama

Za dame u zrelijim godinama frizeri preporučuju jednu od tri frizure u nastavku.

Shutterstock

Ako vas nova sezona inspirira na promjenu frizure, a ne znate u kojem smjeru krenuti, imamo različite prijedloge za svježiji i moderniji izgled. Šiške i slojevita kosa popularniji su no ikad prije pa ne čudi što su među glavnim trendovima.

'Nekad su modni časopisi su savjetovali ženama da je vrijeme da skrate kosu kad dođu u određene godine, ali to razmišljanje je stvar prošlosti', kaže licencirana frizerska i vizažistica Andrea Claire iz Judie.Inc.

Koje su onda aktualne frizure koje ženama u zrelijim godinama djeluju poput face liftinga?

1. Moderni shag

'Jedna od mojih omiljenih svježih frizura koja vas odmah čini mlađima i svježijima je moderni shag sa šiškama i teksturiranim slojevima. Što je više slojevitih pramenova, to je izgled privlačniji. Osim toga, kosa izgleda vrlo prirodno, a pristaje svim oblicima lica', ističe Andrea.

2. Klasični bob

Instagram 

Ako ipak preferirate kraću frizuru, Andrea tvrdi da klasični bob nikad ne izlazi iz mode. Tanka kosa izgledat će gušća, pogotovo ako je stilizirate , ali zaboravite na uglađenost - kosa bi trebala izgledati prirodno, raščupano i lepršavo.

3. Kosa srednje duljine i šiške zavjese

Instagram 

Ima li otmjenije frizure od one ošišane do ramena, sa šik šiškama u obliku zavjese? U Francuskoj ga zovu i 'francuskim faceliftom' jer omekšava izraz i vizualno 'skida godine', a voli ga i Goldie Hawn.