Jedna žličica na dan učinit će čuda: Ovo hit ulje pomlađuje kožu i briše bore, a u njega se kune i Jennifer Lopez

Latino diva priznala je da ne koristi botoks, već da svoju glatku kožu duguje upravo maslinovom ulju.

Instagram

Umjesto drogerijskim proizvodima, ljubiteljice beauty svijeta sve se češće okreću prirodnim varijantama njege kože. U posljednje vrijeme sve se više ističu dobrobiti i učinci maslivnog ulja, a kojih ima bezbroj. Naime, maslinovo ulje bogato je mononezasićenim masnim kiselinama koje pomažu u održavanju hidratacije i elastičnosti kože.

Uz to, idealan je izbor za sunčane dane budući da je bogato polifenolima koji štite kožu od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem i preranog starenja. Nutricionista Svetlana Čokorilo na svojoj web stranici Svetlana Čokorilo ističe kako Vitamin E prisutan u maslinovom ulju pomaže u zarastanju rana i prevenciji ožiljaka.

Njegova protuupalna svojstva mogu smanjiti upalu kože, a redovita uporaba maslinovog ulja pridonosi poboljšanju tonusa kože i smanjenju vidljivosti bora. Dodatna velika prednost ovog ulja je njegova antioksidacijska zaštita. Antioksidansi prisutni u maslinovom ulju štite kožu od oksidativnog stresa i slobodnih radikala, piše Žena.rs.

U blagotvorne učinke maslinovog ulja kunu se i brojne svijetske zvijezde poput latino dive Jennifer Lopez. Naime, Jennifer je u jednom intervjuu 2021. priznala da ne koristi botoks, već da glatku kožu duguje upravo maslinovom ulju.