Najbolje frizure za tanku kosu: Lako se stiliziraju, a jedna je idealna za žene u 50-ima

Saznajte koje su najbolje frizure za tanku kosu i na koji način ćete izgledati moderno i mladoliko.

Shutterstock

Dati volumen tankoj kosipredstavlja pravi izazov, no danas postoji mnogo proizvoda, tehnika i savjeta koji pomažu da tanka kosa izgleda življe i bujnije.

Više volumena tankoj kosi može osigurati i sprej za povećanje volumena, kao i suhi šampon, a pramenovi dobiveni nekom od popularnih tehnika kolorizacije poput balayagea ili ombrea će kosi dati dubinu i teksturu, a vizualno će je učiniti bujnijom i sjajnijom.

Shutterstock 

Međutim, ono što će najlakše preobraziti tanku i slabu kosu je adekvatno šišanje. Uz ispravno odabranu frizuru, nedostatak volumena više nikad neće biti problem.

Stepenaste frizure za tanku kosu – da ili ne?

Iako se slojevite, odnosnо stepenaste frizure često preporučuju kad je u pitanju tanka kosa, one na dugoj tankoj kosi neće stvoriti dojam većeg volumena. Ispucali vrhovi su na tankoj kosi česta pojava pa ona zahtijeva češće šišanje pa će željenu duljinu biti teže postići.

Profimedia 

Želite li dugu kosu, bolji ju je izbor ošišati ravno, a ako vam je draža stepenasta frizura, bolje je izabrati neku kraću opciju poput slojevitog boba kakav vole i mnoge poznate dame.

Bob frizure za tanku kosu

Bob frizure su klasik s razlogom, no nije svaka bob frizura prikladna za svaku kosu. Srećom postoje brojne varijacije, a ove su najbolji izbor za tanku kosu.

Slojeviti bob

Shutterstock 

Stepenasti ili slojeviti bob (graduirani bob) je odličan izbor jer dodavanje slojeva daje kosi dodatnu teksturu i volumen, stvarajući iluziju punoće. Idealan je izbor za žene u pedesetima jer briše godine s lica. 

Asimetrični bob

INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia 

Ova vrsta bob frizure za tanku kosu može biti stepenasta ili ravna, ali je jedna strana uvijek kraća od druge. Tako se vizualno postiže znatno veći volumen.

Moderne kratke frizure za tanku kosu

Kad je kosa ošišana na kratko, ona djeluje punije, zdravije i gušće. Osim što brišu godine s lica, moderne kratke frizure za tanku kosu izgledaju elegantno i privlačno.

Lako ih je stilizirati za svaku priliku i savršeno se mogu prilagoditi svakom stilu, od ležerne majice i traperica do najelegantnije večernje toalete.

Valovita pixie frizura

Andrew Schwartz / Everett / Profimedia 

Valoviti pixie je primjer moderne kratke frizure za tanku kosu bez volumena koja djeluje malo dramatično, ali i efektno. Šiške kod pixie frizure su obično kraće od gornjeg dijela kose.

Proslavile su je Rihanna i Halle Berry, a žene širom svijeta je obožavaju jer ističe lijepe crte lica.

Bixie frizura

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Stepenasti bixie je kombinacija pixie reza i bob frizure, čime se dobiva tekstura pixie, a dubina boba.

Posebno dobro će pristajati ženama koje imaju valovitu ili kovrčavu kosu. Izrast na obojenoj kosi će samo dodatno istaknuti ovu fenomenalnu frizuru.

Frizure srednje dužine za tanku kosu

Ravna kosa dužine do ramena ili do brade vašoj će kosi dati dojam bujnosti, a neće zahtijevati puno stiliziranja.

Shutterstock 

Među najljepše frizure srednje dužine za tanku kosu ubrajaju se paž frizure za tanku kosu, a dodatni volumen ovoj frizuri će dati lokne ili valovi, piše Stil.