Omiljeni anti-aging sastojak slavnih dama koji pomlađuje i posvjetljuje kožu!

Profimedia

Posvjetljuje, učvršćuje, hidratizira, pomaže koži da se bori protiv uzročnika stresa i prevenira buduća oštećenja. Malošto tako učinkovito i svestrano djeluje na kožu kao vitamin C. U svojoj svakodnevnoj rutini, ali i u situacijama kad treba zablistati na crvenom tepihu, prigrlile su ga i brojne celebrity dame. Slavna Hailey Bieber jednom je tako serum na bazi vitamina C nazvala "svojim svetim gralom“, dok je glumica Margot Robbie isti proizvod s vitaminom C iskoristila kao 'tajno oružje' na dodjeli Zlatnih globusa kako bi 'dodala' sjaj ispod make upa. Međutim, ovaj važan antioksidans posebno je učinkovit tijekom noći, kad se naše stanice obnavljaju. Stoga je upravo noćna rutina njege iznimno važna kad govorimo o anti-agingu! Kako 'zaustaviti godine' dok svi spavaju?

Korak 1: pravila njega i savršena sinergija pravih sastojaka

promo 

Stanice kože funkcioniraju prema unutarnjem satu, slijedeći cirkadijalni ritam. Tako tijekom 24-satnog ciklusa koža prolazi kroz različite ’’načine rada’’ i na njih reagira drukčije, ovisno koje je doba dana ili noći. Tijekom dana stanice su u obrambenom načinu rada, što znači da vitamin C može, između ostalog, prevenirati nastanak akni, crvenila ili pigmentacija. Međutim, tijekom noći koža svoje stanice obnavlja. One tada anuliraju štetu nastalu UV zrakama ili drugim vanjskim utjecajima; poboljšava se proizvodnja kolagena, što kožu učvršćuje, a dokazano je i da tada najbolje upija aktivne sastojke. U kombinaciji s drugim sastojcima protiv starenja, posebno kompleksom pro-vitamina D, anti-age rutina poprima potpuno novu razinu. Zašto vitamin D noću? Iako se često povezuje s danom i sunčevom svjetlošću, on također može biti koristan i u noćnoj rutini njege. Vitamin D pomaže u regeneraciji i izmjeni stanica, čuva vlažnost, te djeluje protuupalno, a pomaže i u održavanju svježeg, zdravog tena.

Biolumin-C Night Restore serum iz Dermalogice nova je visokostabilna formula s vitaminom C i provitaminom D koja poboljšava blistavost, hidrataciju i tonus kože tijekom noći. Osim vitamina C i kompleksa pro-vitamina D, koji povećavaju zalihe antioksidansa, ovaj proizvod sadrži i enzim papain koji zaglađuje bore i daje trenutačan glow efekt. Ekstrakt biljke opuncije i zelena mikroalga hidratiziraju i umiruju iritacije nastale tijekom dana. Također, glicerin i jojoba u sastavu ovog seruma podržavaju obnovu kožne barijere i dubinski hidratiziraju. Postoji samo jedan problem: u mnogim kozmetičkim proizvodima vitamin C je nestabilan i može izgubiti svoju moć i prije nanošenja na kožu. Čak i kad je stabilan, mora doći na pravo mjesto kako bi pružao svoje zaštitne i posvjetljujuće dobrobiti. Stoga je Dermalogica kreirala BioLumin-C liniju čije su formule ekstremno stabilne i bioraspoložive te donose izvanredne rezultate u posvjetljivanju, učvršćivanju i zaglađivanju kože. Kao takve, predstavljaju novi primjer učinkovitosti vitamina C. Svaki proizvod iz BioLumin-C linije sadrži dva ultrastabilna, visokoaktivna, bioraspoloživa oblika vitamina C koji sinergijskim djelovanjem pružaju dugotrajnu stabilnost i donose koži veću dozu vitamina C - točno tamo gdje je potrebno!

Korak 2: pravilo osam sati

promo 

Mehanizam biološkog starenja mijenja se spavanjem, što je višestruko znanstveno dokazano. Već i kratak poremećaj sna može imati značajne posljedice na zdravlje i dugovječnost. Zbog manjka sna brže starimo jer nam se koža za 30% sporije regenerira nego kod ljudi koji su spavali optimalnih osam sati. Također, 24 sata nakon izlaganja ultraljubičastom svjetlu, dobri spavači značajno su se brže oporavili od crvenila, a oni koji dobro spavaju znatno bolje percipiraju svoj izgled i osjećaju se privlačnijima u usporedbi s onima koji loše spavaju. Ako patite od nesanice, često se budite noću, ne možete usnuti ili lako zaspite, ali se svejedno budite umorni, svakako pronađite neku od tehnika koja vam najbolje odgovara te će vam pomoći da kvalitetnije spavate. I najveći organ, koža, bit će vam zahvalan!

Korak 3: priprema kože za san

Tijekom dana naša je koža izložena nečistoćama koje mogu začepiti pore, pa je čišćenje 'must have'. Tek ako je koža čista, ona se može početi obnavljati preko noći. Nakon čišćenja preporučuje se nanošenje hidratantne kreme kako biste zadržali vlagu i spriječili dehidraciju. Ovo je posebno važno jer koža noću gubi više vlage nego danju. Kao najvažniji korak u noćnoj obnovi kože tu su vitamini C i D. 

promo 

Biolumin-C Night Restore serum iz Dermalogice preporučuje se nanijeti upravo nakon čišćenja i tonika, i to 3-4 kapi seruma ravnomjerno na lice i vrat. Nanošenjem seruma vaša će koža zablistati, a povećat će se i razina hidratacije te poboljšati funkcija barijere kože.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Dermalogica.