Zajedno prema ružičastijoj budućnosti: Održan još jedan Story Pink Fest uz nevjerojatan odaziv građana

Manifestacija STORY PINK FEST - koju već tradicionalno organiziraju Udruga P.I.N.K. life i brend Story - obojila je centar Zagreba u ružičasto te uz glazbeno-edukativni program i donatorsku notu obilježila mjesec borbe protiv raka dojke.

Domagoj Bregant

Manifestacija STORY PINK FEST koju već tradicionalno organiziraju Udruga P.I.N.K. life i brend Story na spektakularan je način, obojivši i ove godine srce grada u ružičasto, zaokružila projekt Story Pink koji se provodi tijekom listopada pod geslom 'Sačuvajmo zdrave dojke'. Cilj je projekta osvještavanje javnosti o važnosti prevencije te prikupljanje sredstava za rad Udruge.

Događaj koji je počeo u subotu 10 sati istodobno na dvije lokacije u Zagrebu - na Strossmayerovu i Cvjetnom trgu - podržali su partneri dm Hrvatska i PBZ Card. Nakon što su na Strossmayerovu trgu uvodno poslali poruke o važnosti prevencije i samopregleda, sve u svrhu ranog otkrivanja ove zloćudne bolesti koje može spasiti život, sudionici programa su se u ružičastoj povorci, praćeni brojnim građanima, uputili prema Cvjetnom trgu, gdje je upriličena donatorska akcija s edukativnim sadržajima i glazbenim nastupima.

Središnji je trenutak bila jedinstvena modna revija s najvećim junakinjama, članicama udruge P.I.N.K. life, ženama koje su preboljele rak dojke ili se trenutačno bore s tom opakom bolesti. One su, u pratnji poznatih osoba iz hrvatskog javnog života, nosile humanitarnu reviju za koju su im haljine darovali poznati domaći dizajneri.

Danijela Gazdek (Maleza), Zoran Mrvoš, Ivana Jurić Design, Duchess, Boudoir, Robert Sever, Lei Lou, ELFS, Krie Design, Katarina Mamić Design, Hippy Garden, Ivica Skoko i Katarina Baban dizajneri su koji su, baš kao i poznate osobe koje su koračale uz ove snažne žene kao podrška, pokazali veliko ružičasto srce i učinili ovaj dan nezaboravnim svim sudionicima. Edukativnom i humanitarnom projektu dodan je i zabavni dio, i to za sve generacije jer o važnosti prevencije bolesti treba educirati sve uzraste. Uz dječje zborove Zagrepčanke i dečki, Zagrebački anđeli i Mikrofončići, nastupila je plesna skupina Atomic Dance Factory, kao i najbolje ambasadorice grada Zagreba - Zagrebačke mažoretkinje koje su i najbolji europski sastav mažoretkinja te Zli bubnjari.

Ovaj hvalevrijedan projekt nastupom su uveličali Antonija Šola, Damir Kedžo, Antonela Đinđić Nela i Nika Turković.

'Ponosna sam što je ovo postalo ozbiljna javnozdravstvena kampanja koja je iz godine u godinu sve bolja i bolja. Zahvaljujem se ovim putem i Storyju i svim pokroviteljima koji su postali naši suputnici u ovim aktivnostima kojima dajemo podršku oboljelim ženama i osvještavamo građane o boljoj prevenciji raka dojke', rekla je Nives Moric, predsjednica Udruge P.I.N.K. life.

'Ponos je prva riječ koja nam dolazi na pamet kad razmišljamo o ovom projektu koji radimo toliko dugu, bili smo prvi na medijskoj sceni koji su krenuli s takvim projektom. Najvažnije je da smo došli proslaviti život sa ženama iz udruge P.I.N.K. – life i dragim partnerima, a cijela redakcija svjesna je koliko je ovaj projekt važan', istaknuo je Marko Banjavčić, glavni urednik magazina Story.

'Meni je velika čast biti dijelom ovako plemenite inicijative, zaista mi je lijepo i puno mi je srce, pogotovo jer se i glazba povezala s ovim projektom', istaknula je glazbenica Antonija Šola, koja nam je otkrila da svake godine sistematskim pregledom kontolira svoje zdravlje, a priznala je da je oko njega prilično panična.

'Mislim da je zaista lijepo i hvalevrijedno da je Story organizirao ovakav događaj, naročito zbog vidljivosti ove teme jer je zaista bitno da se o ovome govori. Posebno je dobro da se cijeli mjesec sluša o ovoj temi jer je prevencija najbitnija, i u razvijenim zemljama ljudi redovito kontroliraju svoje zdravlje, a mi nekako još uvijek bježimo od toga', istaknula je glumica Barbara Nola, koja je nosila haljinu modnog brenda ELFS.

Posjetitelji su uživali u promotivnim aktivnostima te degustacijama zdravih napitaka i proizvoda dmBIO na izložbenom prostoru partnera dm-a Hrvatska, a kupnjom proizvoda koji se inače mogu nabaviti u trgovinama ovoga najvećeg lanca drogerija u Hrvatskoj – CL, Biobaza, Bionsen, Ben & Anna, Melem, Natura Amica, Fresh&Clean, L’Angelica, Reebok, Playboy i Immortella – donirali su sredstva za rad Udruge u sklopu akcije dm&Story Pink Ribbon koja traje do kraja listopada.

Ove srijede, 9. listopada, magazin Story izišao je već tradicionalno u ružičastom ruhu - Story Pink Issue i svim čitateljima na dar donio kupone powered by PBZ Card Premium Visa s popustima za najpovoljniji jesenski šoping. Uz PBZ CARD Premium Visa karticu do kraja ove subote, 12. listopada, mogla se ostvariti i dodatna pogodnost – čak 40% popusta na kupnju na odabranim prodajnim mjestima. Na korneru tvrtke PBZ Card posjetitelji su za donaciju Udruzi na dar dobili prigodnu pink shopping vrećicu. Donacijska sredstva skupljana su i na izložbenim prostorima Udruge P.I.N.K. life i magazina Story prodajom 'ružičastog 'cvijeća koje je osigurao Flora vrtni centar i prigodnih knjiga koje je osigurala izdavačka kuća V.B.Z..

Magazin Story i Udruga P.I.N.K. life zahvaljuju partnerima – dm-u Hrvatska i PBZ Cardu - što su podržali projekt, kao i svim posjetiteljima koji su donacijama pomogli rad Udruge. Do iduće godine i novog izdanja Story Pink Festa ostanite zdravi!