Kako nositi crveni ruž, a da ne izgledate starije? Nakon 50-e potrebno je slijediti ova 3 koraka

Iako je klasik, mnoge žene ga izbjegavaju jer zahtijeva savršeno iscrtane usne.

Shutterstock

Crveni ruž jedan je od najglamuroznijih proizvoda i sinonim holivudskog glamura prošlog stoljeća. Chic je, bezvremenski te pristaje ženama svih dobnih skupina.

Obožavaju ga i svjetske zvijezde, poput Pamele Anderson, Susan Saradon, Helen Mirren... Zbog snažnog pigmenta, crveni ruž može učiniti zube bjeljima, a kožu svjetlijom. Mnoge žene, međutim, smatraju da ih ova nijansa čini starijima. Je li stvarno tako?

Crveni ruž može vas pomladiti, ali samo ako ga nanesete na pravi način, kažu profesionalni vizažisti. Prvo i najvažnije – neka vaša šminka bude jednostavna. Ako želite crvene usne, zaboravite na velike trepavice, tamno sjenilo i puno rumenila – to vas može učiniti starijim. Neka usne budu u prvom planu. 

Kao i kod ostalih dijelova lica, usne zahtijevaju pripremu prije nanošenja šminke. Pogotovo kod nanošenja crvenog ruža koji je inače jako pigmentiran. Zato je neophodno stvoriti dobru podlogu za boju tako da prije toga provjerite je li tekstura glatka.

Pripremite usne

Isperite usne i riješite se mrtve kože koja je česta u hladnim danima zbog centralnog grijanja.

Shutterstock 

Zatim nanesite balzam koji će ih hidratizirati i učiniti mekima. Ovo bi trebao biti obavezan dio vaše rutine njege lica, a posebno je važno prije nanošenja crvenog ruža koji svojom upečatljivošću može istaknuti sve nedostatke kože koja nije adekvatno njegovana.

Koristite olovku

Kvalitetna olovka za usne izvrstan je alat za šminkanje pri nanošenju crvene boje jer sprječava da boja usana pređe preko vaše prirodne linije.

Shutterstock 

Jelo, piće, pa čak i čavrljanje mogu dovesti do 'klizanja' ruža za usne, zbog čega u pomoć priskače olovka.

Pažljivo nanesite ruž

Mnogi vizažisti će vam reći da za nanošenje crvenog ruža koristite kist za usne, no ako ste precizni i nadasve koncentrirani, ruž možete nanijeti i direktno na usne, piše Žena.rs.

Pratite liniju usana, maramicom spriječite nanošenje boje na neželjeni dio kože. Ako želite da boja bude mekša, nježnija i manje intenzivna, dodajte sjajilo za usne kako bi bile suptilnije.