'Baš sam se namučila s tim': Antonija Stupar Jurkin za Story o tajni mladolikog izgleda, ali i koja joj je bolna točka

Antonija Stupar Jurkin otkrila nam je svoje beauty tajne.

Robert Gašpert

S nekoć omiljenim televizijskim licem, a danas uspješnom PR stručnjakinjom, Antonijom Stupar Jurkin, družili smo se ove srijede na Storyjevom brunchu u restoranu Forty Two u samom srcu Zagreba pa smo iskoristili priliku da je ispitamo o njenim navikama, njezi i malim beauty tajnama.

Antonija je članica Storyjevog stručnog žirija, u kojem smo okupili vodeće influencere, u velikom natječaju Beauty Influencers Choice. Uz nju, glavne ovog jedinstvenog natječaja za najbolje kozmetičke proizvode i tretmane u 2024. godini su: Marco Cuccurin (markomarkec3), Lana Klingor Mihić (lanatheklingor), Isabella Rakonić (isabellae), Nika Pavićić (xniks2x), Marina Mamić (marinamamic) i Ema Luketin (emaluketin).

Robert Gašpert 

Za početak Antoniju smo upitali bez kojeg beauty proizvoda ne izlazi iz kuće.

‘Iz kuće ne izlazim bez melema za usne i rumenila, to mi je malo da izgledam fresh’, odgovorila je.

Otkrila nam je i kako izgleda njena beauty rutina te koji korak u njezi nikad ne preskače.

'Nikad ne preskačem serume, razne sam isprobavala ove godine. Ja sam sad malo već u godinama pa mi se javljaju pigmentacijske mrlje pa sam isprobala jedan serum koji je fantastičan. To sam koristila cijelo ljeto. Sad sam otkrila jedan drugi za pomlađivanje, jer svi volimo očuvati kožu koliko možemo', rekla je Antonija.

Robert Gašpert 

Upravo za svoju mladolikost dobiva najviše komplimenata pa nas je zanimalo i kako joj uspijeva tako izgledati.

'Ključna je dobra njega, po mom mišljenju. Treba paziti na to od početka korištenja make upa, od ranih dvadesetih. Kod mene se pokazalo da to stvarno radi', kaže ona.

'Moja koža je bila malo problematičnija u mladim danima i vodila sam borbu s tim pa sam morala odlaziti na čišćenje lica, pogotovo dok sam još radila na televiziji, kad sam svaki dan nosila tešku šminku. Išla sam na čišćenje lica bar jednom mjesečno. Dobra krema, dobra hidratacija, navečer svakako treba skinuti šminku, staviti neku kremu, što god kome odgovara. Svi imamo različite tipove kože, svatko si mora naći nešto što njemu odgovara. Kroz godine sam svašta isprobala i evo rezultati su tu, kažete da sam OK', dodala je uz smiješak.

Zanimalo nas je i koristi li anti age proizvode.

'Da. Serum, okoločno područje obavezno. Znala sam otići na par tretmana dubinsku njegu', otkriva.

Zamolili smo je i da s nama podijeli neki svoj beauty trik.

Robert Gašpert 

'Odličan beauty trik je kockica leda za područje oko očiju. Malo masažica ledom i zatim namazati kremom i onda izgledaš fresh čak i ako se nisi tako probudio', otkrila nam je Antonija.

Osim ljepote i mladolikog izgleda, Antonija se može pohvaliti i zavidnom linijom pa nismo odoljeli da je upitamo i kako joj to uspijeva.

'Ja sam vrlo rano počela trenirati, nekako kad kreneš ne možeš bez toga. Nastavila sam dan danas, barem tri puta tjedno odradim kakav god trening. Prije sam trenirala i s trenerima pa nekad sama u teretani, nekad sama doma, ovisi kako se osjećam i kako mogu. Tako da ja oko hrane baš nikad imala nekih problema, osim u trudnoći kad sam dobila kilograme, ali sve je to prirodno, dođe pa prođe. Meni je srećom prošlo', kaže ona.

Što se prehrane tiče, kaže da nema puno ograničenja.

'Ja stvarno jedem sve, ne štedim se ni na čemu. Naravno, ne pretjerujem. Mislim da je to možda ključno, ne pretjerivati, biti umjeren. Ali, u svemu i u kozmetici i u make upu i u odijevanju i u prehrani. Ja mislim da je umjerenost ključna', rekla je.

Svima nam je poznata izreka da se zbog ljepote ponekad mora malo i trpjeti. Što je najgore što je ona pretrpjela zbog ljepote?

Robert Gašpert 

'Depilacija je broj jedan. Naravno da ima dana kad samoj sebi dobro ne izgledam, kad sam doma i u kućnom izdanju. Svi imamo te momente kad smo down pa si nismo zgodni. Ja sam već navikla i mislim da je pristojno lijepo se urediti kad ideš među ljude, ne znam možda sam ja odgojena tako. Moja mama se cijeli život šminka, i dan danas se šminka iako ima jako puno godina. Možda da se malo više opustimo. Nije da moramo uvijek biti top, nekad je dovoljno samo staviti rumenilo, zavezati kosu u rep i čisto da zračiš iznutra. Kad se ti dobro osjećaš iznutra dobro izgledaš na van, a možda ti samom sebi nisi toliko wow taj put', ispričala je.

Upitali smo je ima li ipak i ona neku 'bolnu točku', nešto čime nije potpuno zadovoljna.

'Pa svi to imamo. Nije nikakva tajna. Odmalena sam imala problema s iskrivljenim zubima i to me nekako pratilo. Sjećam se da sam od petog osnovne nosila aparatiće i sve dok nisam rodila drugog sina sam nosila aparatić. Baš sam se izmučila s tim zubima, ali generalno sam zadovoljna sad. Čovjek nekad vidi i ono što drugi ne vide. Ti sam sebi uvijek nađeš nešto. Ili obrve. Bude perioda da su mi obrve prekrasne, kako god ih začešljam stoje, a bude perioda kad bih ih najradije sve iščupala. Svi mi imamo te male sitne muhice što nas muče, ali nije to ništa ključno ili zabrinjavajuće niti bi od toga trebalo raditi neku famu', zaključila je.