Ovakve šiške dodaju 10 godina, a hit su jeseni: Žene iznad 40 godina trebale bi pripaziti na jednu stvar

Žene iznad 40 godina trebaju obratiti pozornost na jedan savjet stručnjaka.

Instagram

Nova frizura često se čini kao savršen način da osvježimo izgled, ali u želji za promjenom ponekad donosimo ishitrene odluke. Među najčešćim nepromišljenim koracima su - šiške.

Šiške itekako mogu promijeniti naš izgled iz korijena, međutim, odlučite li se na ovaj korak, trebate se posavjetovati s frizerom jer će vam on najbolje reći kakve šiške pristaju vašem obliku lica, duljini i kvaliteti kose te trebate li ih uopće imati, piše Žena.rs.

Šiške zahtijevaju puno strpljenja i stiliziranja, a kako nakon posjeta frizeru očekujemo da ćemo izgledati mlađe i svježije, ako se donese pogrešna odluka, učinak može biti suprotan. Naime, stručnjaci savjetuju da žene iznad 40 izbjegavaju kratke šiške. Čak i ako su savršeno stilizirane, izgledat će zastarjelo i umjetno.

Još jedna velika pogreška koja se često ponavlja je pretjerano korištenje laka za kosu, koji također čini kosu neprirodnom i čini vas starijom.

Problematična je i neprikladna boja kose. Na primjer, ako volite tamnije nijanse, svjetliji pramenovi na licu učinit će da izgledate svježije. 

Naravno, sve se to može riješiti konzultacijom s frizerom, a stručnjak će vas znati usmjeriti i učiniti da se osjećate lijepo i moćno, jer dobra frizura uvijek ima takav učinak.