OVE CIPELE ĆE BITI VELIKI PROLJETNI TREND: Mnogima se neće svidjeti, a već vladaju modnim prijestolnicama

Balerinke su preplavile police poznatih modnih brendova.

Instagram

Iako su posljednjih godina pomalo zapostavljene na modnoj sceni zbog goleme popularnosti cipela poput mokasinki ili oksfordica, protekla godina je nagovijestila veliki povratak balerinki na radar brendova i brojnih zaljubljenika u modu.

Ove godine se vraća uobičajena varijanta balerinki sa zaobljenim gornjim dijelom ukrašenim mašnom ili špicom, a tu su i neodoljive varijante od satena i s remenom na ristu, koje tradicionalno čine balerininu uniformu.

Profimedia 

Kao i na početku milenija, balerinke s potpisom brenda Miu Miu ponovno su poznate po tome što su najpoželjnije o čemu svjedoče street style scene iz svjetskih modnih prijestonica.

Pokraj satenskih ljepotica Miu Miu, ističu se minimalistički modeli The Row-a, a bez obzira na trendove, Chanelove prepoznatljive balerinke već dugi niz godina predstavljaju must have model u modnom svijetu.

U skladu s 'balletcore' trendom, posebno popularnim na TikTok-u, modeli inspirirani verzijama za klasični ples po kojima su i dobili ime će, po svemu sudeći, uživati u velikoj popularnosti ove sezone.

Osim dizajnerskih brendova, to su kroz aktualnu ponudu nagovijestili i omiljeni high street brendovi poput španjolskog Manga i Zare, koji su potvrdili i činjenicu da ćemo u proljetnim mjesecima sigurno svugdje viđati balerinke.

Baršun, koža, saten i neopren samo su neki od materijala koji uljepšavaju modele balerinki s high street potpisom s ukrasnim detaljima poput svjetlucavih mašnica, konca i elegantnog metalik cvjetića.