Kardigan: Ultimativni modni favorit za jesensku garderobu

Rijetki su odjevni komadi koji istovremeno nose status modnog klasika i najpoželjnijeg trendi modela. Ove sezone, to će bez sumnje biti kardigan.

Robert Gašpert

Mala modna povijest kardigana

Od najmekše vune ili kašmira, nježan i mekan, a opet elegantan i zavodljiv – neodoljiva privlačnost i prilagodljivost kardigan godinama ističu kao neizostavan klasik jesenske sezone. Priča o kardiganu započela je još u 19. stoljeću kada je postao dio uniforme vojnika. Ubrzo su ga prepoznali i modni krugovi. Zahvaljujući modnim ikonama poput Coco Chanel, koja ga je popularizirala kao dio ženskih odjevnih kombinacija, kombinirajući ga s elegantnim suknjama i bluzama, kardigan je u 20. stoljeću postao ključni odjevni predmet i u muškoj i u ženskoj modi. Kroz desetljeća, kardigan je prošao kroz brojne transformacije, ali ono što je uvijek ostalo isto je njegova nezamjenjivost u modnom svijetu i našim ormarima.

Robert Gašpert 

'Cardigancore' je trend sezone

Iako je jesen u našim ormarima tek počela, cardigancore je već postao viralni trend na društvenim mrežama s tisuće videa i fotografija koje donose inspiraciju za odjevne kombinacije s kardiganom u glavnoj ulozi. It status kardigana potvrdile su i jesenske kolekcije u kojima se još jednom nametnuo kao najsvestraniji i najpoželjniji model pletiva, osobito kada dolazi u spoju s raskošnim i vibrantnim jesenskim bojama i toplim materijalima poput vune i kašmira.

Kako ćemo ga nositi? U spoju s omiljenim trapericama i mokasinkama za ležerni look s dozom francuskog šarma, u poslovnim kombinacijama s odijelom umjesto očekivane bluze, nonšalatno prebačen preko elegantnih slip haljina i suknja, ... mogućnosti za modne igre s kardiganom su beskrajne!

Robert Gašpert 

Sve za njegu omiljenih kardigana

Dok ćemo se poigravati s načinima nošenja omiljenih kardigana, kada je riječ o njihovoj njezi, postoji samo jedan odabir – NILA MY PINK LOVE tekući deterdžent za osjetljivo rublje.

S obzirom na to da kardigani nikad ne izlaze iz mode i da ih u svojim ormarima želimo zadržati godinama, pravilna njega izuzetno je važna. Bogata formula NILA MY PINK LOVE tekućeg deterdženta je idealna za pranje osjetljive obojane odjeće kojoj pruža potpunu njegu boja i osjetljivih vlakana i tkanina. Formula s 100 % organskim uljima je potpuno izbalansirana da svježina i miris budu dugotrajniji zbog čega će naši kardigani zadržati dugotrajan, profinjen miris tijekom nošenja.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

Fotograf: Robert Gašpert
Model i styling: Ivana Vukušić
Frizura: Davor Hair&Soul
Kreativno vodstvo: Ela Jarni
Lokacija: Love, Ana. design studio

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Nila.