Savršene modne kombinacije za dame iznad 50: Uz savjete poznatih influencerica blistat ćete kao da vam je 20

Donosimo inspiraciju za jesenske modne kombinacije za zrelije dame koje će vam dati moderan izgled i mladenačku energiju.

Instagram

Odijevanje u prijelaznoj sezoni može biti izazovno: još nije vrijeme za teške kapute, a ni kratki rukavi više nisu dovoljni. Dakle, kako prilagoditi ormar za ranu jesen, oslanjajući se na statement komade koje već imamo u ormaru + umjereni šoping za trendove za koje znamo da će se zadržati (kao što je primjerice koža). Inspirirale su nas modne ikone Grece Ghanem i Renia Jaz, a u nastavku pronađite 5 najboljih jesenskih modnih kombinacija za žene 50+.

1. Smeđa i koža

Ove sezone tamno smeđa izgleda raskošnije no ikad, a to potvrđuju i kolekcije dizajnera za ovu i iduću godinu. U kombinaciji s kožom imat ćete odjeću za sva godišnja doba - samo pogledajte ovaj komplet sakoa i midi suknje (i ne zaboravite dodatke!).

2. Traper od glave do pete

Pratite li trendove, onda vjerojatno već znate da su traperice posvuda. Odavno je prešao ležerne okvire, pa ga je više nego prihvatljivo nositi i u svečanijim prigodama (podsjetimo, Valentino je svoju haute couture reviju otvorio trapericama). Traper košulje, traper haljine, traper suknje - odaberite svoj favorit, a jedina preporuka je da umjesto svijetlih nijansi trapera, poput Grece, odaberete tamne.

3. Njegovo veličanostvo – baloner

Kako preživjeti jesen bez klasičnog bež balonera? Čak i ne pokušavamo. Što god obukli ispod, baloner će u trenu podići vaš izgled i učiniti ga elegantno-ležernim.

4. Odijelo neobičnog kroja

Jeste li vidjeli Saint Laurentovu reviju proljeće-ljeto 2025. koja je upravo održana? Odijela su tu u punom sjaju, a retro su, širokih ramena i predimenzioniranih krojeva. Dakle, jedno je sigurno, tzv muška odijela ostaju u ženskim ormarima, a za malo (više) autentičnosti odaberite nešto drugačijeg printa ili kroja.

5. Ležerna crna

Znate koliko volimo crnu boju - za sve generacije. Onni koji rade u modnoj industriji nose ga od glave do pete u monokromatskim kombinacijama, pa zašto ga ne biste i vi isprobali? Tako kombinirate moderne komade i detalje koji će vas spasiti od monotonije ili tmurnog izgleda, piše Elle.rs.