Tradicija koja će nas uvijek inspirirati: Zaks Heritage kolekcija nakita

PR

Nova modna sezona je počela, a osim novih trendova u obliku efektnih odjevnih komada, u svakoj garderobi važnu ulogu odigrat će i modni dodaci koji će začiniti i nadopuniti svaki naš look. Pravi komad nakita je onaj modni dodatak koji ima moć unijeti dozu elegancije u svaki naš look, naglasiti modni stil i karatker osobe koja ga nosi te unijeti dašak nekih prošlih vremena. Upravo takve komade pronašli smo u Zaks Heritage kolekciji.

Inspirirana prošlim vremenima, ali kreirana za modernu ženu, Zaks Heritage kolekcija savršeno će se uklopiti u svaki jesenski i zimski look. Modne trendseterice u njoj će pronaći savršeni kontrast trendi modelima koje će nositi ove jeseni i zime, dok će ljubiteljice klasike u svakom od komada nakita iz Zaks Heritage kolekcije pronaći ekstenziju svojeg modnog stila.

Tradicija u suvremenoj verziji

U fokusu ZaksHeritage kolekcije nalazi se umijeće izrade. Tradicijski nakit prije se izrađivao isključivo ručno, filigranom tehnikom, odnosno tehnikom ispreplitanja tankih zlatnih i srebrnih niti, u kombinaciji s kuglicama iste kovine. Također postoji i metoda iskucavanja koja je, uz lijevanje i kovanje, najstarija umjetnička tehnika. Stare tehnike Zaks majstori zlatari danas kombiniraju sa suvremenim tehnologijama kako bi stvorili suvremenu verziju tradicijskog nakita.

“Heritage kolekcija je jedna od naših najprepoznatljivijih kolekcija i izuzetno smo ponosni na nju. Ovaj tradicionalni nakit govori o povijesti i baštini cijele Hrvatske. Naša inspiracija dolazi iz naše tradicije, koja je naše unutarnje bogatstvo, naša povezanost s precima i naša kultura. Kada naši klijenti nose i biraju tradicionalni nakit, to ih podsjeća na snagu koju nosimo u sebi.", ističu iz brenda Zaks.

PR 

Tradicijski nakit na Zaks način

Zaks Heritage kolekcije neprestano raste, a neki od bestsellera iz kolekcije uključuju Šibenske botune, ‘rećine’, Dalmatinske naušnice i Konavoske lančiće.

Šibenski botuni su tradicionalno krasili muške narodne nošnje kroz povijest, a izrađeni su tehnikom filigrana. Zaks majstori zlatari botuni izrađuju od različitih materijala, ali njihov dizajn i dalje odražava tradicionalnu filigransku tehniku. Konavoske naušnice i ogrlice nekad su bile vrijedan poklon budućim nevjestama, a danas se ističu kao jedan od najpopularnijih komada nakita iz Zaks Heritage kolekcije. Elegantne i upečatljive, Zaks konavoske naušnice i ogrlice dolaze i u verzijama koje krase biserni ili koraljni detalji.

Zaks Heritage priču obogajuće i posebno zanimljiv nakit inspiriran dubrovačkom tradicijom koji donosi spoj karika, bisera i medaljona. Među novijim komadima nakita koji su nas posebno oduševili ističu se naušnice s elementima požeškim tradicionalnim ukrasima i naušnice koje prenose delikatan i raskošan vez međimurske čipke.

PR  Zlatne naušnice Botuni
PR  Zlatna ogrlica Šibenski botun

PR  Zlatna ogrlica Konavoka

PR  Srebrna ogrlica Dubrovnik

PR  Srebrna narukvica Dubrovnik

PR  Srebrne naušnice Međimurska čipka

PR  Srebrne naušnice Požeški ukras


Zaks Heritage kolekcija dokazuje kako je moguće spojiti suvremeno s tradicijom te kako je tradicija odavno izašla iz svojih zastarjelih okvira. Svoje favorite potražite istražite na zaks.hr ili u najbližoj Zaks poslovnici.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Zaks.