Vlasnica optike Optoteka Doris Artiček otkrila nam je vodeće premium brendove naočala

O trendovima u optičarskoj industriji, modi i budućnosti premium kategorije usluge i proizvoda razgovarali smo s Doris Artiček, vlasnicom optike Optoteka

PR

Koliko vi imate naočala? Istraživanja pokazuju da se u svakoj ženskoj torbici, džepu muškog sakoa ili dječjem ruksaku nalaze barem jedne, a u većini slučajeva i nekoliko naočala. Jer naočale su važan dio modernog lifestylea, nezaobilazni detalj u modnom i zdravstvenom smislu. Upravo smo zato razgovarali s vlasnicom novootvorene optike Optoteka u zagrebačkoj Praškoj 4, savršenom mjestu za premium iskustvo kupnje naočala.

PR  Doris Artiček, vlasnica novootvorene optike Optoteka

S Doris Artiček sastali smo se, dakako, u optici Optoteka i odmah nam je bilo jasno da ulazimo u vrlo posebnu - poslovnu, estetsku i vizionarsku - priču. Optoteka se, naime, nalazi u boutique hotelu, sofisticiranog je interijera čiji dizajn potpisuje arhitektonski ured Ivanišin.Kabashi.arhitekti, a u tom estetskom spektaklu nalazi se pregršt svjetski poznatih brendova muških, ženskih i dječjih naočala, limitiranih kolekcija čije modele krase inovativni materijali i osebujan dizajn. Naša sugovornica Doris Artiček također je vrlo sofisticirana i potpuno posvećena svom pozivu: majstor optičar s više od 15 godina iskustva i vizionarskim idejama koje optičarsku uslugu podužu na sasvim novu razinu. Koja je tajna Optoteke?

PR 

Besplatan pregled vida

„Trudimo se da smo uvijek i u svemu na premium razini nudeći personaliziranu uslugu, besplatan pregled vida svaki dan za sve naše kupce i buduće potencijalne klijente“, kaže Artiček, ističući kako je dodatna prednost Optoteke što za besplatan pregled klijenti nemaju obavezu kupnje naočala. Cilj je odrediti problematiku, pomoći naći adekvatno rješenje i savjetovati klijenta u najvećoj mogućoj mjeri.

Kako bi se to postiglo prilikom pregleda vida, optičarski tim Optoteke koristi se najnovijom inovativnom tehnologijom Zeiss.

PR 

„Zeiss je vodeći svjetski proizvođač precizne optike i zato smo ponosni što smo jedna od samo nekoliko optika u Hrvatskoj koja ima njihovu najnoviju tehnologiju. Recimo, Zeissov i.Profiler plus kompaktni je sustav 4-u-1 koji pruža detaljan vizualni profil s pomoću kojeg se mogu naručiti najtočnije leće za potrebe stranke“, kaže vlasnica Optoteke dodajući kako u kombinaciji s i.Profilerom koriste i Visufit 100 cioko napredni uređaj za mjerenje individualnih parametara ugradnje. Riječ je o digitalnoj konzultaciji i preciznom mjerenju, kao što su komparacija oblika okvira prema obliku glave, digitalno centriranje okvira i virtualna proba okvira u 3D varijanti.

“Ukratko, u Optoteci naočale, medicinsko pomagalo, pretvaramo u modni dodatak“, kaže Doris koja u svojoj optici ima širok izbor naočala za muškarce te velik izbor dječjih okvira, primjerice, više od 50 modela brendova Jacadi i J.F. Rey.

PR 

I Toni Cetinski bira optiku Optoteka

Da je Optoteka odmah privukla pažnju mnogih, najbolje potvrđuje broj sretnih kupaca među kojima se ističe i jedan od najpopularnijih glazbenika na hrvatskoj sceni, Toni Cetinski. Popularni glazbenik ne boji se eksperimentirari s neobičnim okvirima, zanimljivim kombinacija boja i trendi detaljima zbog čega su naočale postale jedan od njegovih zaštitnih znakova. Uvijek u potrazi za novim naočalama koje će začiniti njegov svakodnevni, ali i scenski look, Tonija Cetinskog oduševila je ponuda vrhunskih brendova u optici Optoteka u kojoj je pronašao i nekoliko novih favorita.

PR  Toni Cetinski i Doris Artiček

Toni Cetinski odabrao je Ic! Berlin dioptrijske okvire u koje su mu u Optoteci ugradili Zeiss individualne progresivne leće, a oduševljen je i Bugatti modelima. Koji se još premium brendovi nalaze u optici Optoteka? Mali vodič kroz najveća imena iz svijeta naočala donosimo u nastavku!

'Who is who' u premium svijetu okvira dostupnih u optici Optoteka

Ic!Berlin

Tražite li sofisticirane metalne okvire - robusne, a lagane - za muškarce, njemački Ic!Berlin je brend za vas. Okviri su ručno rađeni, sa spojnim blokovima bez vijaka i od nehrđajućih metala kao što su čelik i titanij.

Bugatti

Legendarni brend automobila i/ili optička legenda? Oboje! Svi koji traže vrhunski luksuz naći će ga u ovom ekskluzivnom brendu naočala.

T Henri

Luksuzna marka ručno izrađenih naočala pažljivo dizajnirana tako da oda počast najcjenjenijim stvarima na svijetu. 

PR  T Henri

Robert La Roche

Austrijski brend koji već više od pola stoljeća oduševljava modelima s fokusom na umjetničkom integritetu i znatiželjnim okom za sofisticirani dizajn.

Oscar Mamooi

Kockasti, geometrijski figurirani i hipnotizirajući modeli za nju i njega; estetika dive i arhitekturalni volumen.

Nina Mur

Drvene, lagane i vodootporne okvire madridskog brenda obožavaju diljem svijeta. U Optoteci ih je moguće personalizirati: u potrebnoj veličini, željenoj boji i s dodatkom – nosnim držačima po želji.

Lancel

Svaki okvir Lancel, kao i žena kojoj će se svidjeti, posjeduje temperament i stilski talent: nesvakidašnje, elegantno, praktično, poželjno i potrebno.

PR  Lancel

U optici Optoteka pronaći ćete i nove modele brendova Tom Ford, Celine, Loewe, Max Mara te limitirane kolekcije premium brendova o kojima sanjate.

*Sadržaj nastao u suradnji s optikom Optoteka