HOTEL-OTOK MAMULA ISLAND OTVARA VRATA OVOG PROLJEĆA: Smješten u restauriranoj tvrđavi iz 19. stoljeća u Crnoj Gori

Ljubitelje arhitekture, prirode, wellnesa i kulture ovog proljeća i ljeta privući će otok i hotel smješten u pažljivo restauriranoj tvrđavi iz 19. stoljeća u Crnoj Gori

promo

Tvrđava iz 19. stoljeća i otok Mamula u blizini Herceg Novog u Crnoj Gori, tijekom travnja, otvorit će vrata prvim gostima kao sofisticirani Mamula Island hotel sa pet zvjezdica, saopćeno je medijima na prezentaciji u Zagrebu.

promo 

Nekada napušten otok sa starom tvrđavom pretvoren je pažljivom renovacijom u hotel i SPA jedinstvenog arhitektonskog dizajna i modernog interijera. Svojim gostima nudi profinjeno iskustvo i boravak u svijetu udaljenom od svakodnevice. Kao dio UNESCO svjetske baštine, Mamula Island ujedinjuje kulturu, gostoprimstvo i prirodu kako bi osvijetlili najbolje djelove života – djelove koji vas povezuju sa onim što volite.

promo 

Na udaljenosti od oko sat vremena od Dubrovnika tvrđava Mamula iz 19. stoljeća jednostavna, ali elegantna utvrda koja gotovo dva stoljeća ponosno čuva ulaz u Boku Kotorsku, pretvorena je u decentan ambijent hotela Mamula Island. To je mjesto autentičnog duha, bogate kulturno-povijesne baštine i nesvakidašnje prirodne ljepote. To je sofisticirana destinacija u kojoj će koncept sofisticiranog hotela i kulinarska ponuda svjetske klase biti nadopunjen holističkim SPA, povijesno-memorijalnom galerijom i umjetničkim programima.

promo 

U hotelu je na raspolaganju 26 soba, 6 apartmana, holistički SPA, wellbeing sadržaji poput bazena, sala za masažu, teretane, staze za trčanje, kao i tri restorana i četiri bara. Hotel ima uređenu plažu i mjesto za sunčanje nad južnim stijenama. Posebno mjesto je rezervirano za povijesno-memorijalnu galeriju koja pruža osvrt na bogatu povijest ove lokacije.

promo 

„Mamula Island je projekt koji utjelovljuje jednu izuzetnu viziju i velik rad koji smo uložili kako bismo tvrđavu bogate prošlosti otrgnuli od zaborava. Uz puno poštovanje kulturnog i povijesnog naslijeđa, stvorili smo jedan zaista poseban ambijent koji predstavlja novitet u okviru hotelske ponude u regiji, kao jedinstvena destinacija na jadranskoj obali. Nestrpljivo očekujemo naše prve goste kojima ćemo pružiti individualizirano iskustvo, bilo da je u pitanju kraći ili duži boravak, održavanje seminara, intimne proslave ili neke veće ceremonije“, izjavio je g. Henning A. Schaub, generalni menadžer hotela Mamula Island.

promo 

Hotel, SPA, restorani i memorijalna galerija bit će otvoreni i za lokalne posjetitelje. Izuzetna gastronomska ponuda je sastavni dio koncepta ovog sofisticiranog butik hotela. Pored toga, u suradnji sa širom kulturnom zajednicom i uz sudjelovanje lokalnih i svjetski poznatih umjetnika, gosti će imati priliku uživati u čitavom nizu kulturnih i umjetničkih događanja tokom godine.

promo 

Otok Mamula je smješten na samom ulazu u bokokotorski zalijev koji je dio Svjetske baštine UNESCO u Crnoj Gori. Rafinirani butik hotel je nastao na mjestu austrougarske tvrđave, izgrađene prije 170 godina. Rekonstrukcija i transformacija ovog lokaliteta realizirana je u skladu sa najvišim svjetskim standardima, u potpunosti čuvajući arhitektonsku autentičnost i kulturno-povijesno nasljeđe tvrđave i otoka. Posebna pažnja je posvećena i očuvanju prirodnog ambijenta otoka. U okviru hotela, otvara se i više od 100 radnih mjesta na koja se mogu prijaviti zainteresirani iz lokalne zajednice, kao i iz regije.

Ova oaza gostoprimstva će svakako postaviti novu zastavicu Crne Gore na mapi svjetskih turističkih destinacija.

promo Hotel Mamula