ISTRA U ZAGREBU: Evo kako možete biti dio ovog gastro spektakla i naučiti pripremati riblji bolonjez i pljukance

#dođi gladan jer Food Market mjesto je gdje će se od ovog petka do nedjelje najbolje jesti i zabavljati!

Shutterstock

Kako se pripremaju riblji bolonjez i pljukanci iz prve će ruke imati priliku naučiti polaznici radionice Istra u Zagrebu powered by Mastercard, koja će se u zagrebačkom Centru Kaptol, u sklopu gastro manifestacije Food Market, održati u subotu, 27. svibnja, od 12 do 13 sati. Radionicu će voditi Goran Zgrablić, osnivač projekta Eat Istria, koji već deset godina promovira jedinstvena iskustva te organizira tečajeve kuhanja te vinske i gastro ture u istarskom duhu. Na radionici će mu se pridružiti i predstavnik uljare Mate iz istarske Zambrattije te vinarija Franc Arman koji će ovo gastro iskustvo oplemeniti svojim proizvodima, a koje će prisutni imati priliku i kušati.

Dvoje naših čitatelja imat će priliku od Gorana učiti o tajnama istarske kuhinje. Sve što trebate je u komentaru na post na Instagramu napisati bez kojeg tradicionalnog jela ne možete zamisliti obiteljski stol i zašto, a kreatori dva najzanimljivija  odgovora moći će se pridružiti Goranu na radionici i asistirati mu u pripremi jela, ali i osvojiti poklon paket Mastercarda i Turističke zajednice Istarske županije. 

Ljubav prema kuhanju Goran je naslijedio od svoje obitelji. Iako je doktorirao eksperimentalnu fiziku, draže mu je bilo eksperimentirati u kuhinji, pa danas za sebe kaže da je gurmanska skitnica i strastveni ljubitelj vina. Ima i diplomu Talijanske udruge sommeliera, a autor je i bloga o istarskoj hrani i vinu Manjada. Njegov Eat Istria jedan je od partnera platforme Priceless.com koja od 2018. godine neprestano nudi niz različitih iskustava iz Hrvatske, prezentirajući diljem svijeta ono najbolje od naše zemlje. Registracijom na Priceless.com, korisnici mogu odabrati iskustava, kupiti ih ili besplatno preuzeti pomoću svoje Mastercard® kartice. Tako su Goran i njegovi partneri na Priceless.com donijeli nevjerojatno iskustvo pripreme autohtonih istarskih delicija i njihovog sljubljivanja s vinom, a sve počinje kupnjom namirnica na pulskoj tržnici i završava gozbom u masliniku.

Uz sudjelovanje na radionici Gorana Zgrablića, gastro iskustvo Istra u Zagrebu powered by Mastercard uljara Mate i vinarija Franc Arman upotpunit će i svojim izlagačkim štandovima, pa će tako svi posjetitelji subotnjeg izdanja Food Marketa moći i tijekom dana saznati više o ovim nagrađivanim uljima i vinima te ih degustirati.

Story 

Food Market, tradicionalnu gastro manifestaciju, Zagrepčani s nestrpljenjem iščekuju, jer je riječ o tri dana odlične zabave, kulinarskih radionica i vrhunskih delicija koje pripremaju poznati zagrebački restorani. Moto #dođigladan shvatite doslovno jer će u petak od 12 do 22 sata, subotu od 11 do 22 sata te u nedjelju od 11 do 17 sati na terasi Kaptol Dvor vrhunske delicije pripremati restorani Tač, Marble, Chop Old House, Chevo's, Pojoda Nautic Club i Frida & Magnolia slastice. Sva tri dana glazbu će puštati poznati DJ-evi, a u petak od 19 sati kreće i after work party uz nastup Vlahe Arbulića. #dođi gladan i uživaj u još jednom Food Marketu!