NOVE ZVIJEZDE SVAKE KUHINJE: 3 jednostavna i jako fina recepta sa Zvijezda kulinarske radionice

Robert Gašpert

Nedostatak vremena jedan je od najčešćih razloga (ili izgovora) zbog kojeg sve manje kuhamo i zbog kojeg sve češće posežemo za gotovom hranom koja nikad nije toliko ukusna i svježa kao ona koju smo sami pripremili. Iako nam užurbana svakodnevica ostavlja malo slobodnog vremena, to ne znači da ne možemo uživati u kuhanju i isprobavanju novih recepata.

Za neka od najboljih jela koja će oduševiti baš sve, bit će vam dovoljno tek petnaestak minuta. Njihova tajna krije se u provjereno dobrim receptima, ali i u odabranim sastojcima koji, spojeni zajedno, svaki zalogaj ispunjavaju bogatstvom okusa.

U moć dobrih recepata i najboljih sastojaka, nedavno smo se uvjerili i sami – na kulinarskom druženju u organizaciji Zvijezde.

UŽIVANJE U KUHANJU I ODLIČNOM DRUŠTVU

Na nedavno otvorenoj adresi Studija Kotluša, mjesta za kulinarske radionice, pod vodstvom food blogera Vedrana Boškovića (ujedno i vlasnika Kotluše) održana je kulinarska radionica na kojoj je zvijezda bio novi proizvod Zvijezde – Kockica, sastojak uz koji će priprema svakog jela biti još jednostavnija i brža, ali i ukusnija.

Robert Gašpert 

Što se krije ispod atraktivne ambalaže Zvijezda Kockica, na kulinarskoj radionici otkrili smo u najboljem društvu food blogerice Katarine Đozović, koja stoji iza Instagram profila Kate_Homecooking, glumice Katarine Madirazza, koja je uživala kako u odličnim receptima tako i društvu, content kreatorica Monike Žilavi i Martine Filić te Story čitateljica.

“Uvijek uživam u Storyjevim radionicama, a ova je bila zaista posebna jer smo imali priliku isprobali novi proizvod, Zvijezda Kockice s okusima. Veselim se sve okuse isprobati i doma jer jednostavni recepti koje svatko može pripremiti i moj su odabir za ljeto pred nama.”, na druženju je istaknula glumica Katarina Madirazza.

Robert Gašpert 

KOCKICE – NOVE ZVIJEZDE SVAKE KUHINJE

Kako bismo nove Zvijezda Kockice upoznali u njihovom punom sjaju i svom bogatstvu okusa koji unose u svako jelo, naš domaćin Vedran Bošković pripremio je tri jednostavna, ali jako fina recepta u kojima su jednu od glavnih uloga odigrale upravo nove Zvijezda Kockice.

Viralni pull apart kruh postao je još bolji uz dodatak aromatičnih Kockica češnjak i mediteran, u omiljenoj kombinaciji puretine i povrća savršeni balans okusa postignut je dodatkom slane Kockice, dok je Kockica mediteran jedno od najpopularnijih, najukusnijih i najjednostavnijih jela, tjesteninu s rajčicom, podigla na novu razinu.

“Volim kuhati za obitelj i druženja, uživam u isprobavanju novih jela i radionica mi je bila odlična. Novi okusi se jako lijepo osjete, a posebno su dobro došli do izražaja u receptima prema kojima smo pripremali ukusna jela. Odličan odabir za ljetna jela i druženja.”, svoje prve dojmove s nama je podijelila food blogerica Katarina Đozović.

Robert Gašpert 

Nakon jako puno smijeha, tri recepta koji će postati naši go to recepti za ljetne dane i tri nove Kockice koje jedva čekamo isprobati u različitim kombinacijama, na kraju kulinarskog druženja svi su se složili da su Kockice odličan dodatak jelima u koja unose posebne kombinacije okusa, a neki su već pronašli i svoje favorite.

“Iskreno sam uživala na ovoj radionici i priprema jela sa Zvijezda Kockicama. Savršenog su okusa. Moj je favorit Kockica Češnjak, ali odličan je i okus Kockica Mediteran. Kuhanje je prošlo uz puno zabave, najeli smo se i puno toga naučili.”, na kraju kulinarskog druženja otkrila nam je content kreatorica Monika Žilavi.

S njom se složila i content kreatorica Martina Filić koja je sa kulinarskog kuhanja kući ponijela omiljenu Kockicu, ali i puno odličnih Vedranovih savjeta: “Na radionici je bilo predivno, naučila sam neke nove recepte koje ću sigurno pripremati i kod kuće. Najviše mi se svidio pull apart kruh a od kockica najdraži okus mi je Kockica Češnjak. Zahvala ekipi Zvijezde i chefu Vedranu koji je podijelio odlične savjete za još uspješnije kuhanje.”

Robert Gašpert 

Nove Zvijezda Kockice u tri odlična okusa, slana, češnjak i mediteran, možete pronaći u najbližem dućanu po super cijeni, a kako biste ih i vi imali prilike isprobati u jelima koja su oduševila sve polaznike kulinarske radionice, Vedranove recepte donosimo vam u nastavku!

3 JEDNOSTAVNA I JAKO FINA RECEPTA KOJA MORATE ISPROBATI

Pull apart kruh

Robert Gašpert 

SASTOJCI:
500g tijesta
100g Zvijezda Kockice (50g Zvijezda Kockica češnjak+ 50g Zvijezda Kockica mediteran)
100g naribanog sira (mozzarella/cheddar/gouda..)
Svježi ružmarin
Svježe peršin
Sol

POSTUPAK:
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na pola centimetra debljine. Premazati tijesto s margarinom te posuti sjeckanim začinskim biljem i naribanim sirom. Izrezati tijesto na komade veličine 10x5 centimetara. Slagati komade tijesta jedno na drugo dok sve ne potršite. Prebacite tijesto u namašćeni kalup za kruh. Pokriti i ostaviti da se diže 30 minuta na toplom. Peći na 180 stupnjeva u zagrijanoj pećnici 30-45 minuta. Poslužiti toplo.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

 Povrće s puretinom

Robert Gašpert 

SASTOJCI:
1 crvena paprika
1 ljubičasti luk
100g šparoga
200g purećih prsa
50g Zvijezda Kockica slana
Papar
Sol

POSTUPAK:
Papriku očistiti i nařezati na trakice. Luk oguliti i također narezati na trakice (tanke polumjesece). Šparogama ukloniti tvrdi dio te ih prepoloviti. Puretinu narezati na tanke šnite te zatim na trakice širine 1 cm. Na tavu staviti margarin te popržiti luk i papriku. Dodati puretinu te nakon 5 minuta šparoge. Još kratko sve popržiti te začiniti po ukusu. Poslužiti toplo uz kruh ili prilog po izboru.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

  Tjestenina u crvenom umaku

Robert Gašpert 

SASTOJCI:
500g cherry rajčica
1 mala glavica luka
2 režnja češnjaka
75g Zvijezda Kockice mediteran
sol
papar
1 žličica šećera
250g tjestenine

POSTUPAK:
Luk sitno narežite, a češnjak nasjeckajte. Na margarinu dinstajte luk te mu dodajte češnjak i dinstajte još minutu-dvije. Rajčice prepolovite te ih dodajte u tavu s lukom. Malo posolite i popaprite te sve kuhajte na laganoj vatri. Za izbalansirati kiselinu pred kraj kuhanja umiješajte jednu žličicu šećera. Tjesteninu skuhajte u dosta slane vode slijedeći uputu na pakiranju. Poslužite tjesteninu s umakom od rajčice i naribanim parmezanom.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

 *Sadržaj nastao u suradnji sa Zvijezdom.