Naslonjen na rimske zidine starog grada Krka (treće najduže u zemlji!), Fidel od mora dizajnom prati hvaljeni zagrebački restoran. Dizajner je opet već isprobano izvrstan – Nedjeljko Mikac Cak.
Samo uređenje je industrijsko, no prilagođeno lokaciji. Tako je, na primjer, stalaža za vino locirana ispred ogoljelih zidina, a time ih se ističe na suptilni način bez intervencije u same zidine. Što se hrane tiče, za to je zadužen mladi chef Nikola Žentil.
„Trudio sam se izraditi malu, ali zanimljivu i ambicioznu kartu, tako da u svakom trenu možemo poslužiti i do 50 gostiju, a opet da je svako jelo malo drugačije i da na prvu nije jasno što je točno na tanjuru“. Vinska karta prati ideju jelovnika – trudili smo se da bude jednostavna, a opet zanimljiva i da predstavlja izvrsne hrvatske vinare, a pogotovo one s otoka Krka.
Na kraju, voljeli bismo dodati i da planiramo imati živu glazbu uz večeru, s čime je plan početi već u prvim danima srpnja.
Pronađite nas na društvenim mrežama: