Nova crna riža Venere brenda Riso Scotti riža je cjelovitog zrna koja svakodnevnim jelima daje neočekivani obrat.
Venere riža je 100% zdrava i prirodna. S nutritivne točke gledišta, osim svojstava zajedničkih svim sortama cjelovitih žitarica, Venere je poznata po antioksidativnim svojstvima zahvaljujući prisutnosti antocijana, tamnog pigmenta koji se također nalazi u borovnicama i crnom grožđu. Sadrži dva puta više antocijana od borovnica i šest puta više antioksidansa od drugih vrsta riže. Riža Venere dragocjena je namirnica zbog nutritivnog bogatsva proteinima, mineralnim solima. Sadrži fosfor, magnezij, željezo, selen, kalcij, cink, vitamine B1 (tiamin), B2 (riboflavin), PP (niacin) i vlakna. Osim toga, lako je probavljiva i pomaže u regulaciji osjećaja sitosti.
Sve to čini je supernamirnicom koju smo izabrali za osvježavajuće i lagane ljetne salate. U ovim toplim i sunčanim danima koji su pred nama najčešće nam se neda pripremati teške i zahtjevne obroke. Bilo da je riječ o obroku koji ćete ponijeti na posao ili onom kojeg ćete pripremiti za druženje s prijateljima, s ovom salatom nećete pogriješiti. Ovaj zdrav i nutritivno bogat obrok toliko je jednostavan za pripremiti. Sezonske namirnice kao što su tikvice i bosiljak odlično se slažu u ovoj ukusnoj salati s mozzarellom, ljubičastim lukom i crnom rižom Venere. Riža Venere će vas dugo držati sitima, a vašem će tijelu dati sve što mu je potrebno za zdravo funkcioniranje.
Vrijeme pripreme: 35 min
Sastojci za svije ososbe:
● 1 pakiranje crne riže Venere Rapid● 200 g tikvica
● 90 g mozzarelle
● Maslinovo ulje, sol i crni papar
● 30 g crvenog luka
● 20 g opranog svježeg kopra
● 10 g svježeg bosiljka
Priprema:
Luk narežite na ploške pa ga nasjeckajte zajedno s koprom i bosiljkom.
Tikvice narežite na vrlo sitne kockice.
Pirjajte tikvice u tavi koja se ne lijepi 5 minuta s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, soli i crnim paprom.
Mozzarelu narezati na kockice.
Skuhajte rižu Venere Rapid prema uputama na pakiranju, a zatim ju začinite s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i prstohvatom soli.
U rižu dodajte tikvice, luk i mozzarellu. Dobro promiješajte i poslužite hladno.
Dobar tek!